Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră. Dumnezeu este pentru noi Dumnezeul izbăvirilor, şi Domnul Dumnezeu ne poate scăpa de moarte.

(Psalmii 68:19,20)

Era miercuri dimineaţă. Am plecat la muncă, aşa cum am programul în fiecare zi. Dar am uitat să mă rog dimineaţa acasă. M-am rugat în tren până acolo, dar nu este acelaşi lucru ca atunci când te rogi în linişte, în cămăruţa ta.

Am ajuns la muncă, m-am apucat de treaba pe care o aveam de făcut şi aproximativ după o oră am căzut pur şi simplu şi mi-am rupt mâna.

M-am ridicat imediat şi mi-am adus aminte că nu mă rugasem aşa cum o făceam întotdeauna şi, supărată pe cel rău, am zis: „Satano, indiferent ce mi-ai face, eu tot nu-1 părăsesc pe Dumnezeu.”

A fost nevoie ca doamna la care lucram să meargă cu mine la medic, ca să mi se pună mâna în ghips.
Ce credeţi? Am avut o altă încercare. Mâna nu a fost poziţionată corect în ghips şi, după o săptămână în care în loc să dea semne de vindecare era mai rău, m-am dus din nou la medic. De data aceasta, mi-a aşezat oasele la locul lor prin mai multe manevre, dar fără niciun fel de calmant. Nu pot să spun ce durere a trebuit să suport.

Atunci m-am gândit la cât de mult a suferit Hristos pentru mine şi cât contează rugăciunea şi legătura noastră cu Tatăl ceresc în fiecare clipă. Trăisem şi mai înainte experienţe cumplite, dar nu ştiu de ce aceasta m-a marcat foarte mult. Poate pentru că nu puteam să mă folosesc de mâna aceea şi trebuia să depind de fiica mea… Dar mă mustra conştiinţa că nu m-am rugat şi Satana a prins momentul şi încerca să-mi sugereze că Dumnezeu este rău.

Dar eu m-am încrezut în Dumnezeu şi m-am prins cu putere de credinţa în Tatăl din cer.

Vă încurajez să vă rugaţi şi să-I spuneţi lui Dumnezeu toate problemele voastre ca unui prieten, să vă deschideţi tot sufletul faţă de El şi să-I cereţi ajutorul. El va auzi şi vă va asculta cu siguranţă.

Acum, aşa vorbeşte Domnul, care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc; te chem pe nume, eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor ineca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău…” (Isaia 43:1-3).

Irina Sfetcu, Roşiori de Vede, Oltenia

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO