Dumnezeu umple golul din viața noastră

 Pot totul în Hristos care mă întăreşte.

(Filipeni 4:13)

Soţul meu şi cu mine eram proprietarii unei clinici în Brazilia. El era medic, iar eu biochimist. Aveam o clientelă fidelă, viaţa era frumoasă şi Dumnezeu ne dăruise doi copii, Florise şi Osley.

Când a venit vremea să îi dăm pe copii la şcoală, am ales o şcoală creştină care aparţinea de biserica noastră. Şi am fost foarte încântaţi de faptul că se purtau frumos cu copiii. Câţiva ani mai târziu, am decis să ne mutăm în Curitiba şi din nou i-am înscris pe copii la o şcoală a bisericii. Poate unul dintre lucrurile care mi-au adus cea mai mare satisfacţie în viaţă a fost să îl aud pe fiul meu spunându-i la telefon unui prieten: „Din fericire, ne-am mutat la Curitiba, altfel nu aş fi fost pe drumul pe care sunt astăzi.”

A meritat sacrificiul!

Florise a studiat farmacia şi biochimia pentru industria cosmetică, iar Osley a studiat medicina şi s-a specializat în anestezie. Adesea ne povestea, când venea acasă, despre cum ajungea să salveze vieţi. Şi întotdeauna îi spuneam: „Slavă Domnului pentru acest dar pe care ţi l-a dat!” Şi Osley îl lăuda pe Dumnezeu.

Viaţa era frumoasă. Însă pe 19 decembrie 2009, prietena mea Raquel a venit la mine. Ea mi-a adus vestea – fiul meu murise într-un accident de maşină.

Am suferit atât de mult, încât aş fi preferat ca viaţa mea să se sfârşească decât să mai îndur. Am primit vizite din partea prietenilor, fraţilor din biserică şi a altor credincioşi, scrisori, telefoane, e-mailuri şi mesaje de încurajare. Oamenii ne spuneau că se roagă pentru noi în acea perioadă de încercare. Prietenii şi familia mea merită mulţumiri speciale pentru că au fost alături de noi în necaz. Dumnezeu a trimis îngerii Săi care să ne mângâie. Am simţit prezenţa lui Dumnezeu şi am ştiut că ne poartă în braţele Lui iubitoare.

Dumnezeu ne vorbeşte zilnic prin versete din Biblie şi prin imnuri şi am ajuns să cred că îngerul meu păzitor e cântăreţ. Multe imnuri şi cântece gospel au o mare însemnătate în astfel de momente, mai ales cele care vorbesc despre ceruri. „în curând porţile se vor deschide şi vom păşi pe străzile aurite. Ce zi minunată va fi când în ceruri cu toţii ne vom regăsi! Vom cânta de bucurie când pe Isus îl vom vedea.” (Imn de Eliza E. Hewitt)

Sora şi prietena mea, dacă astăzi treci prin încercări, rămâi lângă Dumnezeu şi bucură-te de prezenţa Lui! El este lângă tine.

ELIZABETH BELEZI LIMA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO