Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

(Matei 7:7)

Te-ai rugat vreodată şi ai primit imediat răspuns? Nu-i aşa că e extraordinar? Poate te-ai trezit lăcrimând de bucurie la simţământul că eşti atât de importantă pentru Cineva care e preocupat de fiecare detaliu din viaţa ta. Îmi imaginez că te-ai simţit ca servitorul lui Avraam, după ce a călătorit timp de câteva săptămâni pe cocoaşa unei cămile cu misiunea de a găsi o soţie pentru fiul stăpânului său. Servitorul lui Avraam a început să se roage imediat ce a ajuns la fântânile oraşului în care locuia Nahor, iar Dumnezeu i-a răspuns imediat. Sunt sigură că Dumnezeu a lucrat şi la inima tinerei femei, din moment ce această căsătorie făcea parte din planul Său de creare a unei mari naţiuni, poporul Israel.

Nu cu mult timp în urmă, am fost într-un oraş pentru a vorbi la o întâlnire a Departamentului Misiunea Femeii. Se întâlneau mai mult de 1200 de femei şi aşteptările erau mari. Am primit tema şi am pregătit mesajele şi predicile, însă ceva nu era bine. Când am ajuns la hotel, cu câteva ore înainte ca programul să înceapă, am întrebat-o pe una dintre persoanele care făcea parte din echipa de organizare care este programul de deschidere. Când a început să îmi explice, am îngheţat. Întregul program era legat de o temă pe care ar fi trebuit să o pregătesc, iar eu am realizat cu stupoare că nu asta pregătisem. Nu primisem informaţia corectă.

În acel moment, am început să mă rog şi să îi cer lui Dumnezeu înţelepciune. Nu aveam timpul necesar pentru a face schimbări. Tot ce îmi rămânea era să mă încred în făgăduinţele lui Dumnezeu şi să fac tot ce pot mai bine. La urma urmei, mă aflam acolo ca să fac lucrarea Lui, să fiu un instrument al Său. Aşa că L-am rugat să îmi dea o minte limpede şi pace, ca să pot auzi vocea Sa, şi apoi să transmit cuvintele Lui. M-am mai rugat şi să pot veni în întâmpinarea nevoilor acelor femei şi ale programului care le fusese pregătit.

Când am ieşit de pe scenă, mă simţeam ca robul lui Avraam. Cu lacrimi în ochi, I-am mulţumit lui Dumnezeu că a pus cuvintele Sale în gura mea, în ora aceea, astfel încât să ajungă la inimile femeilor din sală. Răspunsul a fost imediat. Şi acel auditoriu preţios a fost hrănit de Domnul. Făgăduinţa pe care o citim astăzi fusese împlinită. „Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide” (Matei 7:8).

WILIANE STEINER MARRONI

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO