E chiar atât de greu să spui un „mulțumesc”!?

 Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia
lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.”

( 1 Tesaloniceni 5:18)

După cum probabil ţi-ai dat seama, scriu despre un cuvânt foarte important şi atât de des lăsat la o parte – „mulţumesc”.

Foarte adesea presupunem că prietenii sunt conştienţi de aprecierea noastră pentru ceea ce fac pentru noi şi pentru amabilitatea lor. Şi uite aşa ne scapă atâtea fapte bune fără să mulţumim pentru ele. Unii oameni spun că nici nu trimit şi nici nu aşteaptă felicitări cu mulţumiri, aşa că prietenii lor nu au decât să se obişnuiască cu acest lucru. însă e trist să ratezi o astfel de ocazie minunată de a fi o binecuvântare pentru ceilalţi.

Şi iată că Domnul bate la uşa inimii noastre pentru a ne aduce aminte de lucrurile cu adevărat importante. Ne vorbeşte prin apostolul Pavel: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” El vrea să mulţumim pentru toate lucrurile, chiar aşa nesuflate cu aur şi necusute cu argint cum sunt.

Prea adesea uităm că, atunci când viaţa noastră devine greu de suportat, suferă şi alţii, câteodată chiar mai rău decât noi. Devenim atât de închişi în noi şi în dezamăgirea noastră, încât ajungem să fim orbi faţă de binecuvântările pe care le primim şi ne concentrăm numai asupra problemelor şi dificultăţilor. Dacă voia lui Dumnezeu pentru noi este să mulţumim pentru toate lucrurile, chiar cred că are un motiv întemeiat pentru care vrea să acţionăm după acest principiu. Da, să mulţumim pentru toate lucrurile. Să nu devenim atât de ocupaţi şi atât de preocupaţi de noi înşine încât să uităm să le mulţumim celor care sunt binecuvântări pentru noi. Să nu permitem ca viaţa noastră să devină atât de tumultuoasă încât să ne răpească bucuria de a spune „mulţumesc” celorlalţi şi lui Dumnezeu.

Şi vreau să folosesc acest moment pentru a mulţumi sincer celor care scriu pentru acest devoţional zilnic, precum şi celor care îl cumpără. Contribuiţi astfel la Bursa Misiunii Femeii a Conferinţei Generale şi prin contribuţia dumneavoastră generoasă aţi sponsorizat şi educaţia mea. Apreciez. Vă mulţumesc!

Vă provoc şi vă încurajez să-i iubiţi şi să-i preţuiţi pe cei care vă oferă dragostea şi prietenia lor. Luaţi-vă timp să vă exprimaţi mulţumirile în scris. Astfel, prieteniile şi relaţiile sunt consolidate şi, dincolo de toate, împliniţi dorinţa lui Dumnezeu pentru viaţa voastră de a aduce mulţumiri pentru toate lucrurile.

GRACEN. SERUNJOGI

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO