Poruncesc ca, în toată întinderea împărăţiei mele,
oamenii să se teamă şi să se înfricoşeze de Dumnezeul lu: Daniel.
Căci El este Dumnezeul cel viu şi El dăinuie veşnic; împărăţia Lu :
nu se va nimici niciodată şi stăpânirea Lui nu va avea sfârşit. El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni în ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor!

(Daniel 6:26.27)

Republica Democrată Congo are o istorie plină de războaie şi vărsare de sânge. În timp ce scriu rândurile acestea în liniştea biroului meu. Cu greu îmi vine să cred că numai cu câţiva ani în urmă – în timpul unuia dintre ultimele războaie din Congo – verişoara mea s-a trezit înconjurată de soldaţi jefuitori. Cu numai câteva ore în urmă, aceiaşi soldaţi beţi lăsaseră în urma lor case arse, copii schilodiţi, femei mutilate şi cadavre de bărbaţi, ucişi până la ultimul. Teroarea era peste tot, însă în mod special în casa verişoarei mele, pentru că unul dintre bărbaţii care ar fi putut fi împuşcaţi în acea noapte era soţul ei – un dedicat pastor creştin. Însă chiar în momentul acela, Dumnezeu a activat un plan miraculos de salvare.

În mijlocul focurilor de armă, pastorul şi-a adunat familia în jurul mesei de rugăciune şi i-a rugat pe soţie şi pe copii să murmure o rugăciune de ocrotire. Chiar în timp ce se rugau, vocile plăpânde ale copiilor, precum şi cea tremurândă a mamei erau întrerupte de rafale de focuri de armă care aduceau cu ele teroarea şi moartea. Auzeau cum soldaţii i-au dat afară din casă pe unii din vecinii lor şi i-au dus de acolo. Era terifiant!
Câteva clipe mai târziu, soldaţii beţi au trecut pe lângă casa lor fără să deschidă uşa sau să dea foc casei. Apoi copilaşul de doi ani a spus: „Tata. Cineva a spus să plecăm imediat de aici.”

Pastorul nu a ezitat. A ştiut imediat că era vocea lui Dumnezeu. I-a condus tiptil până la fermă, unde vegetaţia ecuatorială bogată i-a camuflat şi i-a ascuns de ochii criminali ai soldaţilor ucigaşi. Când soldaţii au revenit acolo, o oră mai târziu, au găsit casa goală. Din ascunzătoarea ei, familia a văzut casa arzând. Însă cu toţii Îi mulţumeau lui Dumnezeu pentru că le salvase viaţa. Ştiau că vocea lui Dumnezeu îi condusese la adăpost.

Ştii că şi Daniel a trecut printr-o situaţie asemănătoare? Datorită ascultării sale desăvârşite de Dumnezeu a fost aruncat într-o groapă cu lei. care l-ar fi devorat, însă credinţa lui l-a salvat. Domnul a închis gurile leilor aşa cum a închis şi ochii soldaţilor. Rugăciunea mea este ca Dumnezeul căruia îi slujeşti să îşi pună în aplicare planul de salvare ori de câte ori cel rău vrea să te distrugă.

DEBBIE MALOBA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO