Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă,
slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui,
din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.

(2 Corinteni 3:18)

Iubesc animalele. Nu pot avea copii şi nu a fost voia lui Dumnezeu pentru noi să adoptăm, aşa că am adoptat „copilaşi” cu patru picioare. După ce am salvat-o, Leesha, dragul nostru ciobănesc german, a devenit fiica noastră timp de 16 ani minunaţi. Ne-a învăţat să iubim, ea iubindu-ne nu numai pe noi, ci pe oricare fiinţă cu care venea în contact.

Când Leesha era încă pui, a arătat foarte multă afecţiune şi un interes deosebit unei pisicuţe care fusese lăsată de nişte copii în faţa unui magazin. Din moment ce se ataşase de pisicuţă aşa de mult, am decis să o luăm acasă. Şi am numit-o Flurrie.

Flurrie era pisica perfectă. Fiind atât de tânără, Leesha devenise pentru ea o mamă şi modelul ei de viaţă. Flurrie nu zgâria şi nu mieuna. Nu făcea niciunul dintre lucrurile enervante pe care le fac de obicei pisicile. Flurrie dădea din coadă ca Leesha, se juca cu Leesha şi, practic, se comporta ca un câine. Ea şi Leesha se completau foarte bine. Insă lucrurile s-au schimbat.

Într-o zi, în timp ce aşteptam să fie reparată maşina, eu şi soţul meu am vizitat un adăpost pentru animale. Ne aflam acolo strict ca să aruncăm o privire. Însă în camera pisicilor am observat o pisicuţă cocoţată pe un raft. Tremura toată de speriată ce era. Am încercat să o conving să coboare şi am prins-o pe mititică în braţe, ţinându-se între timp strâns de mine. Cum aş fi putut să las acea pisicuţă speriată în adăpostul acela? Şi puteţi ghici ce s-a întâmplat – Primrose (n.tr. Ciuboţica-cucului), aşa cum o numiseră la adăpost, a venit cu noi acasă.
Foarte curând i-am schimbat numele din Primrose în Mischief (n.tr. Buclucaşa) – un nume mult mai potrivit, deoarece a ieşit o dată din culcuşul ei şi a început să terorizeze toată casa. Şi nu a durat mult până ce Flurrie a început să se comporte ca Mischief. A început să zgârie, să miaune când voia ceva. Pe scurt, Flurrie şi-a dat în sfârşit seama că e pisică. Stând cu Leesha, crezuse că e câine şi se comportase ca atare. Dar când Flurrie a întâlnit-o pe Mischief, a împrumutat comportamentul acesteia — a devenit o pisică adevărată.

Să vorbim puţin şi despre tine. Cu cine te asemeni? În ce fel te schimbă lucrul acesta? Privind la Isus Hristos, prin Cuvântul Său, suntem schimbaţi.

Eu asta vreau de la viaţa mea.

SAMANTHA NELSON

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO