Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.”Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.

(2 Corinteni 12:9)

In anul 1997, ne-am mutat în Amazonas, Brazilia, pentru a lucra la una din şcolile bisericii. Aveam ceva emoţii pentru că urma o schimbare radicală – altă ţară, altă cultură, un alt loc de muncă şi oameni pe care nu-i cunoşteam. Oare vom reuşi să ne adaptăm?

Curând după ce am ajuns în noul nostru cămin, fetiţa noastră de numai un anişor a făcut bronşită şi a trebuit să mergem la spital. Pentru că maşina noastră nu sosise încă, am luat una din maşinile şcolii pentru a face drumul de o oră până în Manaus. După o scurtă şedere în spital, fetiţa noastră se simţea mai bine, aşa că am decis să ne-ndreptăm spre casă.

Era întuneric beznă. O pădure deasă cu copaci foarte înalţi străjuia ambele părţi ale drumului. Deodată, maşina pe care o împrumutasem s-a stricat, aşa că soţul meu a împins-o la marginea carosabilului, deşi nu exista acostament. Am stins şi farurile, pentru că ştiam că bateria nu avea să ne ţină prea mult. Puţine maşini treceau pe acolo şi credeam că va trebui să aşteptăm mult timp. Plângeam în timp ce fiica noastră dormea în braţele mele. Timpul trecea şi febra îi revenea. Acolo, în mijlocul nopţii, L-am întrebat pe Dumnezeu: „De ce întâmpinăm atât de multe probleme chiar la începutul misiunii?”

Dintr-odată, maimuţele au început să ţipe şi să arunce cu seminţe în maşină. Ce putea să mai urmeze acum? M-am rugat din nou. Câteva minute mai târziu a apărut o maşină şi un cuplu foarte de treabă s-a oferit să ne ducă acasă, la şcoală.

Au trecut mai mult de zece ani de la această experienţă. Şi odată cu trecerea timpului, am învăţat să iubesc acest loc, pentru că mi-a dat multe lecţii de viaţă, prieteni şi amintiri frumoase.

Draga mea prietenă, cu toţii avem de înfruntat multe provocări în viaţă, dar să nu uiţi că îi slujim unui Dumnezeu mare, care este în stare să facă posibile lucrurile care par imposibile. El este lumina care luminează în întuneric. Tot El aduce zâmbete, în loc de lacrimi, şi ne dă putere în mijlocul slăbiciunii.

Am experimentat de multe ori puterea acestui Dumnezeu măreţ în viaţa mea şi a familiei mele. Tot El este şi Dumnezeul tău. Harul şi puterea Lui sunt suficiente şi pentru tine, şi pentru mine.

RENATA SORA1A RIBE1RO DA SILVA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO