Fiţi treji şi vegheaţi, pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită!

(1 Petru 5:8)

Intr-o dimineaţă, făceam plimbarea de zece minute până în staţia de taxi, ca să merg apoi în oraş. In timp ce dădeam colţul la o intersecţie, am simţit ceva venind foarte aproape de capul meu şi m-am uitat în sus, doar ca să dau cu ochii de o pasăre ce cobora în picaj spre mine. Speriată, nu ştiam ce să fac şi am încercat să o îndepărtez cu mâna, dar ea se înălţa şi apoi se năpustea din nou spre mine. Părea foarte determinată să-mi vină de hac, dar până la urmă a zburat intr-un copac înalt. Mai târziu, când i-am povestit soţului ce se întâmplase, mi-a spus că probabil era vorba de o mămică şoim ce-şi avea puii prin apropiere.

În dimineaţa următoare a trebuit să parcurg acelaşi drum şi eram agitată. înainte de a ajunge la locul atacului din ziua precedentă, şoimul iar s-a năpustit asupra mea, venind parcă de nicăieri. De data acesta părea şi mai violent. De trei ori am încercat să fac semn la un taxi, dar niciunul n-a oprit. Mi-era teamă şi mă întrebam ce să fac. Până la urmă, Domnul a trimis pe cineva cu o maşină (poate un înger) şi m-a scăpat. Am aflat apoi că acel şoim atacase în acea perioadă fiecare persoană care trecuse prin acel loc.

Pe drumul spre casă, am oprit la o librărie creştină, iar vânzătoarea mi-a arătat o cărticică broşată, intitulată Furtul de binecuvântări ale rugăciunii. Pe copertă era imaginea unui vultur, cu aripile sale puternice întinse, în picaj asupra unor mâini în rugăciune. Nu ştiam dacă era coincidenţă, providenţă sau pură ironie şi am râs în timp ce-i povesteam vânzătoarei incidentul din ultimele două dimineţi. Tot atunci mi-am dat seama că ceva sau cineva încerca să-mi fure binecuvântarea.

Cu veacuri în urmă, Satana a început un război în cer. A fost aruncat jos, pe pământ, unde i-a înşelat pe mama Eva şi tata Adam cu născocirile lui iscusite. Şi aşa a continuat cel mai mare conflict din toate timpurile. De aceea a venit Fiul lui Dumnezeu în lume, ca să-Şi scape copiii din multele atacuri pe care Satana le aduce asupra lor în fiecare zi. Matei 7:13 vorbeşte despre un drum larg care duce la distrugere şi unul îngust care duce în cer. Dacă alegi să o iei pe drumul cel larg, te vei afla exact acolo unde Diavolul vrea să fii. Te încurajez să rămâi pe drumul îngust care duce la viaţa veşnică. Deşi poate vreun şoim te va ataca, nu înceta să te rogi. Adu-ţi aminte ce spune Dumnezeu: „Eu te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta” (Psalmii 32:8).

BULA ROSE HAUGHTON THOMPSON

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO