Cine defaimă pe aproapele său este fără minte, dar omul cu pricepere primeşte şi tace. Cine umblă cu bârfeli dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.

(Proverbele 11:12,13)

– Ai auzit ce-a spus Candy Buckman? i-a şoptit Kerry prietenei ei.
– Ce să aud? N-am auzit nimic şi nici să bârfesc nu-mi place. Nu-mi pasă ce spun alţi oameni. Pur şi simplu, nu-i ascult. Şi ştii, Kerry, că lui Dum­nezeu nu-i plac palavragiii. Nu cred că este bine, asta-i tot ce vreau să spun.
– Oh, scuze dacă te-am jignit. Nu a fost intenţionat.
– Nu-ţi face griji. E-n regulă, spuse Melissa. Te iert.

Abia atunci a realizat Kerry ce a vrut Melissa să spună. Ea ştia că nu fă­cea bine. Secretul pe care voia să-l transmită mai departe nu i se mai părea cine ştie ce, iar adânc în inima ei îşi dădea seama că era la fel de vinovată ca prima persoană care dezvăluise acel secret.

Când Kerry a realizat toate acestea, a devenit conştientă că trebuie să-şi ceară scuze de la prietena ei pentru modul în care s-a comportat. Aşa că s-a întors spre ea şi i-a spus:
– Melissa, îmi pare rău. Aşa este. Nu ar fi trebuit niciodată să dezvălui acel secret. În afară de asta, nu era treaba mea să-l transmit mai departe. Ar fi trebuit să ştiu asta. Te rog, iartă-mă.
Scuzele au fost acceptate, iar Melissa a fost gata să o ierte.

În momente ca acestea ne dăm seama că am greşit. Dumnezeu ne po­runceşte să nu răspândim mai departe lucruri care nu trebuie spuse. El ne avertizează că prietenii care bârfesc nu sunt vrednici de încredere. Cred că exact aşa s-a simţit Kerry după ce şi-a dat seama ce a făcut.

Prietenii sunt un dar de la Dumnezeu. Este datoria noastră să ne res­pectăm prietenii. Secretul unei prietenii de durată este să ştii ce poate şi ce nu poate fi spus mai departe. Îmi doresc ca prietenii să conteze pe mine în orice situaţie. Pot avea prietenii tăi încredere în tine? Şi ai tu siguranţa că ce le spui în secret nu va ajunge la alţii? Suntem fiecare dintre noi femei înţelepte care-şi înfrânează limba?

Mă rog ca Tatăl meu să mă ajute să fiu mereu o prietenă adevărată, să tac atunci când trebuie să tac şi să ascult atunci când este nevoie să ascult. Sunt sigură că fiecare dintre noi vrea să fie un prieten vrednic de încredere.

CHRISTINE M MILLER-RAMEY

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO