Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor.”

(Isaia 41:13)

Nu voi uita niciodată anul 2004. În această perioadă, am fost martoră la suferinţa surorii mele, în urma căreia a şi murit, cauzată de cancer la sân. Chiar în timp ce făceam aranjamentele pentru înmormântare, fiul ei a fost implicat într-un accident de maşină şi a murit, deşi celelalte patru persoane din vehicul au avut doar răni uşoare. Am luat-o de la capăt cu aranjamente­le pentru înmormântare, implicând acum nu una, ci două persoane, mamă şi fiu, înmormântaţi împreună. Toate acestea, după ce, cu exact o săptămâ­nă înainte, un verişor de-al meu şi fratele lui fuseseră omorâti chiar în fata bisericii noastre. Încă îmi răsună în minte ţipetele de groază ale mamei lor când a aflat că amândoi fiii ei erau morţi.

Începusem să cred că Diavolul îşi luase ca ţintă familia noastră şi toţi urma să murim. Eram stăpânită de o teamă de necontrolat, dar chiar în acel moment, Tatăl meu ceresc îndurător şi milostiv S-a apropiat de mine, m-a ridicat din starea în care eram şi m-a adus unde sunt astăzi.

Am învăţat că, atunci când viaţa devine mai mult decât poţi s-o suporţi, Domnul este întotdeauna acolo să te ajute. El a promis că nu va îngădui niciodată mai mult decât putem duce. Ce Mântuitor minunat avem!

Am amintiri şi dulci, şi amare legate de acel an. Primele, pe care le pre­ţuiesc, sunt legate de felul în care Mântuitorul meu m-a salvat şi mi-a pro­tejat familia. Amintirile mai amare se leagă şi de alegerile greşite pe care le-au făcut unii membri ai familiei mele. Cred că toţi suntem chemaţi să purtăm o cruce. Şi aceste cruci diferă în mărime şi greutate. Felul cum o porti este ceea ce contează.
În fiecare zi încerc să-mi duc crucea cu cât mai multă umilinţă şi răbda­re, încrezându-mă întotdeauna în Domnul meu. Şi cred că nu există nicio rană pe acest pământ pe care Cerul să nu o poată vindeca. Mă întrebam înainte dacă nu cumva Tatăl nostru ceresc Se simte uneori copleşit de toată durerea, chinul şi tristeţea din această lume, dar Duhul Sfânt îmi reamin­teşte că nimic nu este prea mult pentru Dumnezeu. El detine controlul.

Îmi doresc foarte mult să vină Isus. M-am săturat de tot chinul şi du­rerea pe care ni le provocăm nouă înşine şi celorlalţi. Tânjesc să-I privesc faţa minunată şi să-I mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine ca să fiu mântuită.

Dacă treci prin momente grele astăzi, adu-ţi aminte că nu ai ajuns încă acasă. Nu renunţa! Prinde-te de braţul Lui, care nu se schimbă. Curând, totul se va termina, vei privi înapoi şi vei gândi: Uau! A meritat într-adevăr – sunt acasă, în sfârşit!

VINELA. JOSEPH

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO