Căci eu ştiu gând urile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
(Ieremia 29: 11)

Soţului meu îi place foarte mult să petreacă timp planificând plecările în concediu cu vehiculul nostru de vacanţă. Primăvara asta a cercetat cu atenţie hărţile şi ne-a prezentat planul. Urma ca în cele şase săptămâni de concediu să traversăm nouă state, să vizităm o mulţime de prieteni şi rude şi să ne oprim în două parcuri naţionale.

A sosit şi luna iunie, iar cu o săptămână înainte de data plecării, am par­ticipat la un cerc de rugăciune pentru copiii mai mari în cadrul Şcolii Biblice de Vacanţă. În ultima zi din săptămâna respectivă, mi-am luat rămas-bun de la toţi, deşi programul continua şi în zilele următoare. Duminica aceea plecam în vacanţă.

Ajungând acasă, am observat nişte urme de paşi ciudate în camera de lucru. Soţul lucrase în grădină toată dimineaţa, aşa că am presupus că adu­sese puţin din grădină şi înăuntru. Ceva mai târziu, când a intrat în casă, l-am auzit: „Donna, avem probleme!”

Când m-am uitat mai atentă, am descoperit în peretele camerei de oas­peţi o ţeavă care curgea. Covoarele şi pereţii din cele două debarale, din camera de oaspeţi şi o treime din camera de lucru erau îmbibate cu apă.
Un telefon de un minut dat la un instalator a rezolvat scurgerea, dar vă daţi seama că tot haosul acestei situaţii ne-a dat peste cap planurile de plecare în duminica respectivă. În loc să fi plecat, noi mutam mobila în su­fragerie şi dormitor, pregătind locul pentru echipa care urma să sosească a doua zi ca să repare stricăciunile.

Când lucrurile au revenit la normal, trei săptămâni din vacanţa noas­tră trecuseră. Vechile probleme de la sistemul de instalaţii al casei au fost rezolvate şi I-am mulţumit Domnului că nu a îngăduit să plecăm, aşa cum plănuisem. Nici nu ne puteam imagina ce s-ar fi întâmplat dacă am fi plecat şi în urma noastră s-ar fi petrecut toate acestea.

Am reuşit totuşi să petrecem două săptămâni liniştite cu Dumnezeu în mijlocul creaţiei Sale, lângă un lac de munte. Am fost atât de recunoscători pentru mesajul din Isaia 55:9, care spune: „Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.”

DONNA LEE SHARP

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO