Oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul.

(Ioan 10:4)

Acum câţiva ani am fost la Sands Convention Center în Las Vegas, Ne­vada, participând la Vision West Expo, unde am făcut nişte cursuri de per­fecţionare pentru reînnoirea licenţei de optician. Terminasem orele în ziua respectivă şi mergeam pe hol, vorbind în acelaşi timp cu nepotul meu la telefon pentru a-l anunţa că eram gata să mă-ntorc la ei acasă.

După ce am închis, am simţit o uşoară bătaie pe umăr.
– Rhona? întrebă o voce de bărbat.
M-am întors şi în faţa mea era un fost coleg de muncă pe care nu-l mai văzusem de mai mult de 20 de ani. Era într-adevăr o surpriză plăcută. L-am întrebat:
– Cum ai ştiut că eram eu? Doar eram cu spatele la tine.
– Ţi-am recunoscut vocea.
Am mai stat puţin de vorbă, am făcut schimb de numere de telefon, apoi fiecare a plecat în drumul lui.

M-am simţit flatată că mi-a recunoscut vocea chiar şi după ani întregi în care nu ne-am mai văzut sau vorbit unul cu altul. Şi asta pentru că lucrasem foarte mult împreună în trecut. Biblia ne spune că oile cunosc glasul păstorului lor şi-l urmează oriunde le-ar condu­ce. Prin acest exemplu, Isus a vrut să spună că noi putem cunoaşte vocea Păstorului şi putem avea încredere că ne va duce la păşune în siguranţă şi înapoi la adăpost, intrând într-o relaţie personală cu El.

Recunoaştem noi vocea lui Dumnezeu atunci când vrea să ne spună ceva? El ne vorbeşte pe diverse căi şi încearcă să ne atragă atenţia atunci când ne-am îndepărtat-o de la El. De multe ori ignorăm îndemnul Duhului Sfânt, pentru că vrem să facem lucrurile în felul nostru. Aşteptăm până când lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă şi de-abia atunci, în disperarea noastră, strigăm la El, cerându-I ajutorul. Putem oare să fim distraşi de atâtea lucruri care ne asaltează din toate părţile, încât să nu-I mai auzim vocea suavă? Nici măcar să nu I-o mai recunoaştem?

Asemenea unei oiţe, aş vrea şi eu să umblu mai aproape de Bunul meu Păstor, ca să-I pot distinge clar vocea. Vreau să am acea încredere deplină în El, pentru că ştie ce este cel mai bine pentru mine. Vreau să-mi trăiesc viaţa pentru El şi să-L urmez oriunde m-ar conduce, pentru că îmi doresc nespus de mult să-I aud glasul, urându-mi bun venit atunci când mă va în­tâmpina în căminul ceresc pe care-l pregăteşte pentru tine şi pentru mine.

RHONA GRACE MAGPAYO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO