Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!

(Psalmii 24:1)

Eram studentă la Bronx Community College şi trebuia să încep un curs de istorie. Nu eram prea entuziasmată, pentru că mi-era teamă că nu voi putea reţine toate acele date pe care trebuie să le înveţi de obicei la un curs de istorie. Îndeajuns să spun că mulţi studenţi renunţaseră la el încă de la începutul semestrului, iar la primul test pe care l-am dat nu am luat notă de trecere. Totuşi m-am hotărât să continui. Aveam o colegă în clasă care se descurca foarte bine şi am rugat-o să-mi dea câteva meditaţii. Ea mi-a spus că istoria este uşoară, trebuie doar să-mi aduc aminte ce, când, unde şi cum s-au întâmplat lucrurile.

Privind în urmă la acel curs, îmi dau seama că mi-a readus în atenţie cine conduce universul, trecutul, prezentul şi viitorul. La început, când totul pe pământ nu era decât confuzie, Dumnezeu Se afla deja acolo. Aşa că, cine şi ce a făcut? Dumnezeu a fost şi rămâne Creatorul a toate şi Lui I se cuvine toată închinarea noastră. La cuvântul Lui, a luat fiinţă tot ce există astăzi. El este veşnic; El nu are început sau sfârşit. Ce Dumnezeu uimitor! Psalmul 24:1 ne spune: ,Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!” Marele EU SUNT conduce timpul şi succesiunea anotimpurilor. El priveşte din înaltul cerului la noi, aici jos, pe pământ. Tronul Lui se află în cer, şi totuşi este foarte aproape de fiecare dintre noi. Dumnezeu este un ajutor mereu prezent în timp de nevoie. Cum reuşeşte să facă ceea ce face este mai presus de înţelegerea minţii mele mărginite.

Am dus până la capăt acel curs, încheind cu o medie finală foarte bună. Dar dincolo de asta, am învăţat una dintre cele mai mari lecţii de viaţă din acest curs. într-un Sabat, după serviciul divin, o soră mi-a înmânat o bucăţică de hârtie, pe care scria: „Nu-ţi face griji pentru ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo.”

Exact acest lucru l-am învăţat eu. Nu trebuie să-mi fie teamă de trecut, prezent sau viitor pentru că Dumnezeul meu deţine controlul, iar mântuirea mea este asigurată datorită a ceea ce a avut loc la Calvar cu mulţi ani în urmă. Aceasta este tot ce am nevoie să ştiu.

Draga mea, dacă astăzi viaţa te copleşeşte într-atât încât te gândeşti să „renunţi la şcoală”, nu face asta! Există Cineva care te poate ajuta: „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Poate că până acum ai numai note rele, dar vei zâmbi la sfârşit. Adu-ţi aminte că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, ci victoria este a celor care îndură până la sfârşit (vezi Eclesiastul 9:11). Aici se găsesc lecţiile importante ale vieţii!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO