Vorbește-mi! Tânjesc să-ți aud vocea

 Rugaţi-vă neîncetat!

(l Tesaloniceni 5:17)

M-am bucurat întotdeauna de o comunicare deschisă cu iubitul meu din liceu, în prezent soţul meu de 22 de ani. Nu obosim niciodată să vorbim unul cu altul, fie că suntem aproape, fie că ne aflăm la kilometri distanţă. Uneori stăm ore întregi la telefon.

Într-o zi, a fost nevoit să plece pe neaşteptate şi eu am rămas acasă cu cei şase copii ai noştri. Ajungând la destinaţie, nu m-a sunat cum îi era obiceiul, ca să-mi dea de veste că a ajuns cu bine. Nici în următoarele două zile nu am primit niciun telefon. Mult aşteptatul apel a venit abia a doua zi seara, dar a fost foarte scurt. A promis că mă sună a doua zi, dar n-a făcut-o. Două zile mai târziu, l-am sunat eu, dar în cele două dăţi când a răspuns, cel mai mult am vorbit două minute.

„O fi ocupat să discute politică cu oamenii”, mi-a spus o prietenă. Foarte supărată şi nervoasă, i-am scris un mesaj în care mi-am exprimat dezamă­girea. Răspunsul lui scurt „mulţumesc” m-a făcut şi mai furioasă. Am închis telefonul şi aveam de gând să-l ţin aşa pentru următoarele două săptămâni în care urma să fie plecat, dar Dumnezeu dorea să mă înveţe ceva din toată această situaţie.

M-am trezit în dimineaţa următoare cu o descoperire clară a ceea ce Dumnezeu dorea să mă înveţe: comunicarea cu El este vitală. Este spre binele meu să fiu la timp la întâlnirea cu El. Soţul meu m-a sunat târziu în acea dimineaţă şi şi-a cerut scuze că m-a neglijat, apoi mi-a spus vesel:
„Le-am spus la toţi despre tine, despre ce frumoasă soţie am şi acum tu eşti supărată pe mine că n-am luat legătura cu tine, că nu ţi-am acordat din timpul meu.”
„Toate acele lucruri nu înseamnă prea mult pentru mine”, am răspuns eu. „Îmi doresc să am un timp de comunicare cu tine şi nu cer 24 de ore din timpul tău.”

Atunci m-am gândit: Sunt eu atât de ocupată să spun tuturor ce lucruri minunate a făcut Isus pentru mine, încât neglijez să mai petrec timp cu El? Dumnezeu nu-mi cere 24 de ore din timpul meu, nu-i aşa? De ce nu-I ofer eu înapoi ceva din darul timpului de care mă bucur în fiecare zi?

Sora mea, suntem îndemnate să rămânem în legătură permanentă cu Isus în fiecare zi. Biblia ne spune astfel: „Rugaţi-vă neîncetat!” Isus nu ne cere tot timpul nostru. El doar ne spune: „Hai să stăm de vorbă oricând. Tânjesc să-ţi aud vocea.”

SERAH TINAKELIWIN

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO