Bunătatea și credincioșia păzesc pe împărat, și el își întărește scaunul de domnie prin bunătate.
Proverbele 20:28

Ascultă ediția audio aici.

 

Un proverb popular spunea că „un dram de bunătate valorează mai mult decât o sumedenie de cunoștințe”. Dar oare cât valorează „bogățiile bunătății lui Dumnezeu”? (Romani 2:4). Cât de mare este contrastul dintre natura noastră rea (Matei 7:11) și frumusețea caracterului Tatălui nostru ceresc, descoperit „atunci când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru” (Tit 3:4)! Domnul domnilor și Împăratul împăraților Și-a întărit domnia și autoritatea în întregul Univers nu prin tiranie, ci prin marea Sa bunătate. Iată covârșitoarea Lui declarație, care înduioșează și supune orice inimă: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea!” (Ieremia 31:3).

Dacă un scaun de domnie se întărește prin bunătate, cât de important este ca un cuplu să-și întărească relația, căminul, prin bunătate și credincioșie unul față de altul și față de copiii lor. Toți trebuie „să cultive un spirit de bunătate, fiind hotărâți ca niciodată să nu se jignească sau rănească unul pe celălalt” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 106).

Bunătatea membrilor unei familii trebuie să fie evidentă în modul în care își vorbesc unul altuia. Copiii trebuie să-și cinstească și să-și respecte părinții, iar părinții trebuie să-și trateze copiii cu multă bunătate. Întotdeauna apreciați, nu condamnați!

În fiecare zi, membrii unei familii creștine trebuie să comunice respectuos unii cu alții, deoarece bunătatea este sufletul unei familii unite și fericite. Pentru a aplana conflictele care pot apărea, încercați să rezolvați problema, nu să câștigați disputa. În familiile fericite, toți depun eforturi sincere să promoveze bunătatea și credincioșia.

Bunătatea este o calitate care ne îndeamnă să le slujim celorlalți. Astfel, noi căutăm să le dăm ajutor și să le acordăm înțelegere și considerație membrilor familiei noastre din toată inima. Este necesar să depunem eforturi, atât individual, cât și ca familie, ca să arătăm acel gen de bunătate care „face farmecul unui om” (Proverbele 19:22). Ca urmare, familia noastră va fi protejată și întărită și va avea binecuvântarea Domnului, iar oamenii din jur Îl vor slăvi pe Dumnezeul bunătății.

Răspândește și azi farmecul bunătății!

autor: Aurel Alboș

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO