Atunci cand S-a aflat pe pamant, Isus a manifestat compasiune, tradusa uneori prin mila (vezi Matei 14,14; 15,32; 20,34; Marcu 1,41; 6,34; Luca 7,13). In limba greaca, termenul cel mai adesea tradus prin „compasiune” sau „mila” transmite ideea ca cineva este miscat, impresionat pana in adancurile fiintei lui. Daca in natura noastra cazuta, cu inimile noastre impietrite si egoiste, putem fi „miscati”, putem simti mila, compasiune fata de altii, cu cat mai mult trebuie sa fi fost miscata inima Fiului fara de pacat al lui Dumnezeu, la vederea suferintei neamului omenesc!
1. Care au fost acele lucruri care au starnit compasiunea lui Isus? De ce o astfel de compasiune este importanta pentru noi, ca ucenici? Matei 14,14; 15,32; 20,34; Marcu 1,41; 6,34; Luca 7,13
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Pe langa compasiune, Isus a oferit si iertare. Din nou si din nou, ucenicii au vazut ca Isus ierta pacatele atat de multor oameni. Au vazut cum l-a tratat pe Simon, fostul lepros, care o dispretuia pe Maria (Luca 7,36-50). Au vazut actul suprem de iertare in rugaciunea inaltata de El pentru vrajmasii Lui, in timp ce acestia Il atarnau pe cruce (Luca 23,34). Petru a experimentat iertarea lui Isus intr-un mod cu totul deosebit. Atunci cand Mantuitorul a fost prins, Petru L-a parasit si a fugit. Mai tarziu, cand a fost dus la judecata, de trei ori a spus ca nu Il cunoaste pe Isus. Si totusi, Isus l-a iertat si i-a redat locul intre ceilalti ucenici ai Sai (Ioan 21,9-17).
2. Ce rol ar trebui sa aiba iertarea in experienta noastra ca ucenici si in lucrarea noastra de a face alti ucenici? Luca 17,3-5; Ef. 1,7; 4,32; Col. 1,14
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Dumnezeul nostru este plin de mila si urmarea este faptul ca a ales sa ne mantuiasca din pacatele noastre si sa ierte pacatele care ne-ar conduce la pierderea vesnica. De aceea, este esential ca noi, in calitate de ucenici, sa manifestam compasiune si sa iertam. In definitiv, ce motivatie mai buna am putea avea pentru a-i conduce si incuraja si pe altii decat ca aceste lucruri inseamna atat de mult pentru noi?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO