Minunea de la strângerea de fonduri

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; Înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Toată săptămâna plouase torenţial şi în majoritatea zonelor din jur s-au produs inundaţii. Fermierii au pierdut culturi de milioane de dolari din cauza apei. În unele părţi din oraşele din împrejurimi au fost de asemenea inundaţii. Prognoza meteo anunţa în continuare vreme urâtă. Aceste veşti nu erau deloc bune pentru evenimentul meu de strângere de fonduri, o vânzare de vechituri şi peşte prăjit, programată pentru duminica următoare. Părea că totul va fi un eşec.

Am început să mă rog stăruitor pentru o minune. Toţi cei implicaţi în eveniment îmi sugerau să anulez. Sâmbătă seara, cei care se oferiseră voluntar să ajute la curăţarea peştelui nu au mai venit. În apropiere era o întâlnire de tineret şi am găsit acolo o soră care să mă ajute. Aşa că noi trei – bucătăreasa, sora de la întâlnirea de tineret şi eu – am curăţat tot peştele. Am reuşit să ne terminăm treaba în timp record şi cam pe la ora opt seara noi eram deja acasă. Acest lucru a fost o binecuvântare, deoarece dimineaţa următoare la ora cinci trebuia să fim în locul în care urma să aibă loc strângerea de ronduri, pentru a găti şi a pregăti talciocul, care urma să se deschidă la ora şapte. Totuşi, din cauza vremii, toţi se aşteptau ca evenimentul să fie anulat. Dar eu aşteptam şi mă rugam pentru o minune. L-am rugat stăruitor pe Dumnezeu să ţină ploaia până după talcioc, programat să se încheie la ora două după-amiaza.

Deşi Îl iubesc pe Dumnezeu, întotdeauna am simţit că ceva lipsea în relaţia mea cu El. Poate El avea să facă o minune pentru a-mi întări credinţa. Una dintre surorile cu care am vorbit despre această situaţie mi-a spus:

– Ar fi o mare minune să se oprească o aşa ploaie.

– Dumnezeul meu este un Dumnezeu mare, i-am răspuns eu.

Dimineaţa următoare, foarte devreme, am ajuns la locul respectiv. Înălţând rugăciuni, am început să despachetez cutiile cu lucruri pentru târg. Niciun strop de ploaie! Prognoza spunea că ploaia urma să apară după ora nouă. Am zâmbit ştiind ci Dumnezeul meu este un Dumnezeu mare şi că în acea zi urma să îmi primesc minunea. Orele au trecut şi cei din jur priveau neliniştiţi spre cer. Dar nu a căzut niciun strop de ploaie întreaga zi. Dumnezeul meu este un Dumnezeu minunat!

Evenimentul de strângere de fonduri a fost un succes. Domnul mă iubeşte şi nu Se uită la faţa omului, ci răspunde tuturor rugăciunilor conform cu voia Sa. Puneţi-vă încrederea în Dumnezeu! împreună cu El, nimic nu este imposibil!

Maureen Ferdinand

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO