[sâmbătă, 24 august] Controverse în Ierusalim

 

 

Text  de memorat:

 

Marcu 11:25

„Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre”.

 

O serie de cinci dispute între Isus și conducătorii religioși sunt consemnate în Marcu 2 și 3 (vezi Studiul 3). În studiul din această săptămână, după ce ajunge în Ierusalim Isus are șase polemici cu liderii religioși. Cele două serii de controverse sunt ca niște marcaje ale începutului și sfârșitului misiunii Sale pământești. Fiecare serie vizează chestiuni importante din viața creștină. Învățăturile lui Isus, chiar și în aceste situații polemice, ajută la călăuzirea credincioșilor atât în elementele fundamentale de credință, cât și în cele practice ale experienței de zi cu zi.

 

Conducătorii religioși vin să-L confrunte, să-L încurce și să-L învingă pe Isus, dar nu reușesc niciodată. Parte din studiul acestei săptămâni va include analiza aspectelor care îi aduc pe oameni în opoziție față de Dumnezeu și ce pot face creștinii pentru a trece peste prejudecăți când se adresează inimii celor care se opun chemării Duhului.

 

În Marcu 11, lucrarea lui Isus se desfășoară în Ierusalim cu ocazia Paștelui (martie-aprilie). Marcu 11 – 16 acoperă puțin mai mult de o săptămână. În această ultimă parte, timpul narativ încetinește semnificativ, în contrast cu primele 10 capitole, ce acoperă aproximativ trei ani și jumătate. Această încetinire indică importanța scenelor finale.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Matei 19 – 25

1. Cine va intra greu în împărăția cerurilor?
2. La care munte crezi că Se referea Domnul în Matei 21:18-22?
3. De ce nu trebuie să numim pe nimeni „Tată” pe pământ?
4. De ce sunt trimiși blestemații în focul veșnic?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „Ajutor în viețuirea zilnică”, până la subcap. „Planuri pentru viitor”

5. Ce să facă aceia care simt că lucrarea lor nu este apreciată?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO