[sâmbătă, 25 noiembrie] Misiunea în beneficiul celor influenți

 

 

Text de memorat:

 

Matei 16:26

„Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?”

 

Deși scrisă în urmă cu mulți ani, Biblia este dezvăluirea adevărului lui Dumnezeu pentru lumea noastră. Printre multele adevăruri pe care le dezvăluie se numără acela privitor la natura umană și că – fie în Iudeea secolului al VII-lea, fie în Brazilia secolului al XXI-lea – oamenii sunt în esență aceiași: păcătoși care au nevoie de harul divin.

 

Este valabil și în dreptul celor bogați și influenți. Cei bogați și influenți din vremurile biblice nu erau diferiți de cei bogați și influenți din vremurile moderne, mai ales în ce privește căutarea bogăției, faimei și puterii, adeseori (dar nu întotdeauna) în detrimentul celor vulnerabili.  Așadar Dumnezeu este la fel de preocupat de mântuirea celor bogați și influenți cum este de mântuirea celor slabi și nevoiași. Scriptura oferă câteva exemple captivante de personaje care dețineau putere sau bogăție ori și una, și alta și câteva moduri în care Dumnezeu le-a folosit pentru a fi o binecuvântare pentru alții: Avraam, Isaac, Iov, Solomon și Iosif sunt doar câteva exemple.

 

În această săptămână vom explora misiunea lui Dumnezeu în beneficiul celor bogați și influenți. Alătură-te nouă pentru a vedea cum Dumnezeu a atins inima acestor oameni și cum îi cheamă și îi pregătește pe adventiștii de ziua a șaptea să fie o mărturie vie pentru ei în zilele  noastre.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Cânt. cânt. 4 – Isaia 2
1. Cu ce fruct este asemănat obrazul iubitei?
2. Câte împărătese, țiitoare și fete avea iubitul?
3. Ce băutură ar învăța iubita să-i dea iubitului ei?
4. Ce profeție despre geografia muntelui Casei Domnului face Isaia?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, secțiunea „Misionarii medicali și lucrarea lor”, capitolul „Învățarea și vindecarea” (până la „O viață cu un orizont deschis”).
5. Care este marele obiectiv al reformei?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO