[sâmbătă, 9 septembrie] Chemați să ne ridicăm

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 6:10,11

„10 Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. 11 Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului”.

 

Cu ochii încețoșați, slujitorul iese împleticindu-se din camera lui și are parte de o imagine înfricoșătoare – o armată inamică mare și bine echipată „înconjura cetatea cu cai și care”. Bâlbâindu-se, îi transmite profetului Elisei veștile, împreună cu întrebarea chinuitoare: „Ah, domnul meu, cum vom face?” Elisei îi răspunde: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei” – un răspuns rămas aparent neînțeles de slujitor. Trăgându-l aproape, Elisei se roagă pentru el: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Rugăciunea profetului primește răspuns imediat. Slujitorul iese pe metereze din nou, dar de data aceasta vălul dintre cele văzute și cele nevăzute este ridicat. Acum el vede nu  doar o armată, ci două: „Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei” (2 Împărați 6:15-17).

 

În Efeseni 6:10-20, Pavel se roagă pentru credincioși să primească o vedere îmbunătățită astfel încât să vadă realitatea completă a marii lupte și să dobândească speranță în urma a ceea ce li se descoperă.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Psalmii 120 – 126
1. Spre ce își ridică psalmistul ochii când așteaptă ajutorul Domnului?
2. Unde sunt scaunele de domnie pentru judecată?
3. Cine ne-ar fi înghițit de vii?
4. Cum înconjoară Domnul pe poporul Său?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 31 (ultimele 21 de paragrafe)
5. Ce să nu facem când se ivesc necazuri și suntem confruntați cu dificultăți?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO