[sâmbătă, 1 iulie] Marele plan divin centrat pe Hristos

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 1:3

„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos”.

 

La 25 de ani după ce a devenit primul om care a pășit pe Lună, Neil Armstrong a scris un bilet de mulțumire echipei care a proiectat costumul spațial în care a făcut acei pași istorici. Numindu-l „cel mai fotografiat vehicul spațial din istorie” și glumind că acesta reușise să îl ascundă pe „urâtul care era în el”, Armstrong le-a mulțumit celor de la Centrul Spațial Johnson pentru costumul „dur, solid și aproape moale la interior” care i-a protejat viața, transmițându-le „jumătate de secol de mulțumiri și felicitări”.

 

Pavel își începe scrisoarea către efeseni cu un maiestuos bilet de mulțumire, lăudându-L pe Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-a revărsat, binecuvântări esențiale în aceeași măsură pentru viața credincioșilor ca un costum spațial pentru cineva care pășește pe Lună. Pavel  susține că Dumnezeu a acționat în direcția acestor binecuvântări esențiale încă „înainte de întemeierea lumii” (1:4) și Îl laudă pentru că a acționat de-a lungul veacurilor în favoarea credincioșilor.

 

Epistola către efeseni este valoroasă deoarece prin intermediul ei – și în mod special prin această parte introductivă – Pavel ne arată cum să ne închinăm și cum să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru multele binecuvântări pe care ni le oferă.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Psalmii 50 – 56
1. Ce să-I aducem jertfă lui Dumnezeu?
2. Cine este ca un măslin verde?
3. Cine sunt cei care nu vor ajunge la jumătatea zilelor lor?
4. Cu ce s-a lăudat David când l-au prins filistenii la Gat?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 25
5. Cine sunt desemnați să rezolve rugăciunile?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO