[sâmbătă, 13 august] Se poate vedea invizibilul

 

 

Text de memorat: 

 

Evrei 11:27

„Prin credinţă a părăsit el Egiptul fără să se teamă de mânia împăratului, pentru că a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut”.

 

Definiția credinței din cartea Evrei constituie întotdeauna o provocare. „Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11:1). Cum putem fi siguri de ceva ce nu vedem? Totuși este exact ce ilustrează Moise în textul nostru de memorat: „A rămas neclintit, ca și cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut” (Evrei 11:27).

 

Și mai greu de-atât este să conștientizăm că suntem chemați să-L vedem pe „Cel ce este nevăzut” nu doar când vremurile sunt bune, ci mai ales când totul merge rău. Din acest motiv avem nevoie de credință, de o credință ca a Domnului Hristos, care trebuie să fie modelată de adevărul despre Dumnezeu și despre Împărăția Sa. Adevărul despre bunătatea Tatălui nostru, adevărul despre puterea în numele lui Isus, despre puterea învierii și despre mila lui Dumnezeu constituie adevăruri esențiale care ne vor ajuta să rămânem tari când suntem în creuzetul încercării și am putea fi ispitiți să ne îndoim de orice.

 

De înțeles:

Ce adevăruri despre Dumnezeu ne pot susține chiar și în cele mai grele împrejurări, cum ar fi cele de război?

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Iosua 19 – Judecătorii 1
1. Ce s-a întâmplat cu vorbele bune spuse de Domnul casei lui Israel?
2. Ce lucru neobișnuit se spune despre piatra așezată în locul închinat Domnului?
3. Unde au fost îngropate oasele lui Iosif?
4. Despre cine se spune că „au dat înapoi în munte”?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 1 (până la paragraful „O pregustare a cerului”)
5. Ce să-I prezentăm lui Dumnezeu în rugăciune?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO