[sâmbătă, 9 iulie] Colivia

 

 

Text de memorat: 1 Petru 1:6

 

„În lumina plină a zilei şi înconjurată de muzica altor voci, pasărea din colivie nu va cânta melodia pe care stăpânul doreşte ca ea s-o înveţe. Prinde un sunet acum, un tril altă dată, dar niciodată o melodie întreagă şi distinctă. Însă stăpânul acoperă colivia şi o pune acolo unde pasărea va auzi doar melodia pe care trebuie s-o cânte. În întuneric, ea încearcă să cânte acea melodie din nou şi din nou, până când o ştie şi izbucneşte într-un tril desăvârşit. Apoi pasărea este readusă la locul ei, unde va putea cânta mereu acea melodie, la lumină. Tot aşa procedează Dumnezeu cu copiii Săi. El are să ne înveţe un cântec şi, după ce-l vom fi învăţat printre umbrele suferinţelor, îl vom putea cânta mereu după aceea” (Ellen G. White, „Divina vindecare” p. 472).

 

Să observăm că acela care duce pasărea la întuneric este chiar stăpânul. Că Satana cauzează durere este ușor de înțeles, dar oare Dumnezeu Însuși ar participa activ la îndreptarea pașilor noștri spre cuptoare încinse, unde să avem parte de confuzie sau durere?

 

De înțeles:

Ce exemple din Biblie poți da în care Dumnezeu Își conduce poporul în experiențe ce vor include categoric și durere? Care crezi că erau „noile cântece” pe care El le voia învățate?

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Deuteronomul 18 – 24
1. Ce lucru nu îngăduie Domnul lui Israel?
2. Ce bărbați erau scutiți de participarea în luptele din război?
3. Ce pedeapsă era prevăzută pentru fiul neascultător, îndărătnic, lacom și bețiv?
4. Ce le spune Biblia celor ce se feresc să facă o juruință?

 

Ellen G. White: „Evanghelizare”, subcapitolul „Strigătul cu glas tare”
5. Ce putere impresionantă se va descoperi din nou?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO