[vineri, 20 mai] Un gând de încheiere

 

 

Fiindcă Avraam a fost profetul extraordinar căruia Dumnezeu Și-a descoperit planurile (Geneza 18:17), Dumnezeu S-a coborât în lumea lui și i-a împărtășit, într-o anumită măsură, planul Lui de mântuire prin jertfa Fiului Său.

 

„Isaac L-a reprezentat pe Fiul lui Dumnezeu, care a fost adus jertfă pentru păcatele lumii. Dumnezeu a vrut să-l ajute pe Avraam să înțeleagă Evanghelia mântuirii omului. Pentru a realiza acest lucru, pentru a face ca adevărul să fie o realitate pentru Avraam și pentru a-i pune la încercare credința, Dumnezeu i-a cerut să-și sacrifice fiul pe care îl iubea atât de mult, pe Isaac. Toată durerea și tot chinul pe care le-a îndurat Avraam în această încercare întunecată și înfricoșătoare au avut drept scop să imprime adânc asupra înțelegerii lui planul de răscumpărare a omului căzut” (Ellen G. White, „Mărturii pentru biserică”, vol. 3, p. 369).

 

„Patriarhul se temea de efectul influențelor stricate ce îl înconjurau pe fiul său. […] În mintea lui Avraam, alegerea unei soții pentru fiul său era o problemă de mare importanță; el era nerăbdător să-l vadă căsătorit cu cineva care să nu-l înstrăineze de Dumnezeu. […] Isaac, încrezându-se în înțelepciunea și iubirea tatălui său, era mulțumit să lase în seama lui această problemă, crezând, de asemenea, că Dumnezeu Însuși îl va călăuzi în alegerea făcută” (Ellen G. White, „Patriarhi și profeți”, p. 171).

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO