[sâmbătă, 31 iulie] Găsind odihna în legăturile de familie

 

 

Text de  memorat: 

 

2 Petru 3:17,18

„17 Voi deci, preaiubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă, ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi şi să vă pierdeţi tăria, 18 ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava acum şi în ziua veşniciei. Amin”.

 

Tânărul scruta orizontul. Apoi, în sfârșit, i-a văzut. De câteva zile îi căuta pe frații lui. Pe când se apropia, făcând cu mâna și strigând la grupul de bărbați cu fețele încruntate, a primit orice, numai un salut călduros, nu. De fapt, frații lui voiau să-l omoare. Dacă nu ar fi fost Ruben, poate nu ar mai fi existat nicio istorie de povestit. Ruben i-a convins pe restul fraților doar să-l intimideze puțin și să-l arunce într-o fântână fără apă. Mai târziu, Iuda a venit cu marele plan de a scăpa de el și de a face și ceva bani, vânzându-l unor negustori de sclavi care treceau pe acolo.

 

Ce exemplu de disfuncționalitate familială!

 

Putem alege multe lucruri în viață, dar nu și propria familie. Nimeni nu este perfect și niciunul dintre noi nu are o familie perfectă și nici relații de familie perfecte. Unii dintre noi suntem binecuvântați cu părinți, frați și alți membri ai familiei care reflectă dragostea lui Dumnezeu, dar mulți trebuie să ne mulțumim cu mai puțin decât idealul. Relațiile de familie sunt adesea complicate și dureroase, lăsându-ne neliniștiți, răniți și împovărați cu o mulțime de bagaje emoționale pe care, la rândul nostru, le descărcăm asupra altora.

 

Cum putem găsi odihna lui Dumnezeu în acest domeniu al vieții noastre? Săptămâna aceasta ne vom îndrepta atenția spre istoria lui Iosif și a legăturilor lui de familie, ca să-L vedem pe Dumnezeu la lucru, cum aduce vindecare și odihnă emoțională în ciuda relațiilor de familie disfuncționale.

 

 

Studiu la rând:

 

Biblia: Ioan 19–Faptele 4

1. Cum scrie Ioan că au iudeii obiceiul să îngroape (morții)?
2. Când S-a arătat Isus a treia oară ucenicilor?
3. Unde se afirmă faptul că David era proroc?
4. Cum se împărțeau banii sau lucrurile care erau „de obște”?

 

„Ellen G. White”: „Evanghelizare”, subcapitolul „Rezultatele lucrării biblice”

5. Cum este sufletul care se consacră lui Hristos?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO