[sâmbătă, 8 mai] Legământul de la Sinai

 

 

Text de memorat:

 

Exodul 19:4

„Aţi văzut ce am făcut Egiptului şi cum v-am purtat pe aripi de vultur şi v-am adus aici la Mine”.

 

Un copilaș care mai avea încă șase frați a suferit un accident și a fost dus la spital. Acasă, rareori avea suficient din toate. Niciodată nu băuse mai mult decât o mică parte dintr-un pahar cu lapte. Dacă era plin, paharul trebuia împărțit între doi frați, iar cel care lua primul din el trebuia să fie atent să nu bea prea mult. După ce băiețelul a fost internat în spital, asistenta i-a adus un pahar mare cu lapte. El s-a uitat cu jind la el pentru o clipă și apoi, având amintirea privațiunilor de acasă, a întrebat: „Cât de mult pot să beau din el?” Asistenta, cu ochii înlăcrimați și cu un nod în gât, i-a zis: „Bea-l tot, fiule, bea-l tot!” – H.M.S. Richards, „Free Grace” în Voice of Profecy News, iunie 1950, p. 4.

 

Asemenea acestui băiețel, a fost privilegiul Israelului antic, cum este și al nostru, să bea cu îndestulare din izvoarele mântuirii. Eliberarea poporului Israel din secolele de sclavie și de apăsare a fost o manifestare uimitoare a harului divin. În același mod, harul divin este implicat și în eliberarea noastră din păcat.

 

Studiul pe scurt: Ce imagini folosește Domnul pentru a descrie relația Sa cu Israel? În ce fel istoria exodului și cea de la Sinai se aseamănă cu mântuirea personală? Care a fost rolul Legii în legământul de la Sinai?

 

 

Studiu la rând:

 

Biblia: Matei 3–9
1. Ce făceau Zebedei și fiii lui când i-a văzut Domnul Isus?
2. Completează textul: „Când vă rugați, să nu fiți ca …… .”
3. Completează textul: „Căci El îi învăța ca unul care …… .”
4. Completează textul: „Isus străbătea toate cetățile și satele …… .”

 

Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „Experiența și metodele lui Ellen White în lucrarea personală”
5. Unde anume s-a dus Ellen White, ca răspuns la o invitație stăruitoare?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO