[joi, 10 septembrie] De ce să dăm mărturie

7. Care era mărturia lui Pavel despre credința sa în Hristos?

 

Galateni 2:20

„Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine”.

 

Cu siguranță, dacă Îl acceptăm pe Hristos, va trebui să facem sacrificii. Sunt lucruri pe care El ne cere să I le predăm. Isus a arătat clar care este angajamentul de care este nevoie pentru a-L urma: Luca 9:23. Moartea pe cruce este dureroasă. Când ne supunem viața cerințelor lui Isus și „omul nostru cel vechi”, al păcatului, este răstignit (Romani 6:6), e dureros. Câteodată este dureros să renunți la dorințe îndrăgite și obiceiuri de-o viață, însă răsplătirile depășesc cu mult durerea.

 

Mărturiile pline de putere care au un impact de durată asupra celorlalți se concentrează pe ceea ce a făcut Hristos pentru noi, și nu pe lucrurile la care am renunțat noi pentru El; pe sacrificiul Lui, nu pe așa-numitele „sacrificii” ale noastre. Isus nu ne cere niciodată să renunțăm la ceva ce este în interesul nostru cel mai bun ca să-l păstrăm.

 

Totuși, istoria creștinismului este plină de relatări despre cei care au trebuit să facă sacrificii mari de dragul lui Hristos. Nu ca să își câștige mântuirea sau pentru că faptele lor, oricât de pline de sacrificiu și golite de egoism, le-ar fi oferit vreun merit înaintea lui Dumnezeu. În majoritatea cazurilor, odată ce au înțeles ce a făcut Hristos pentru ei, acești oameni au fost dispuși să pună totul pe altarul sacrificiului, conform chemării lui Dumnezeu în viața lor.

 

8. Mărturia noastră se bazează întotdeauna pe ceea ce a făcut Hristos pentru noi. Enumeră darurile harului Său menționate în textele de mai jos:

 

Ioan 1:12

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu”.

 

Ioan 10:10

„Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug”.

 

Ioan 14:27

„Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte”.

 

1 Corinteni 1:30

„Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare…”.

 

În lumina acestor texte, gândește-te ce a făcut Isus pentru tine. Poate că ai fost un creștin dedicat toată viața ta sau poate ai avut o convertire dramatică. Meditează la cât de bun a fost Isus cu tine și la scopul, pacea și fericirea pe care ți le-a dat, dar și la momentele în care ți-a dat putere să treci prin experiențele dificile ale vieții.

 

Ce fel de sacrificii ai fost chemat să faci pentru Hristos? Ce ai învățat din experiențele tale, care ar putea fi o binecuvântare pentru alții?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO