[joi, 25 iunie] Memorare şi cântec

 

 

„Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11). Memorarea Scripturii aduce multe binecuvântări. Când strângem pasaje din Cuvântul lui Dumnezeu în mintea noastră putem aduce la viață ceea ce am memorat și le putem aplica în circumstanțe noi. În acest fel, Biblia are un impact direct asupra gândirii, deciziilor și ne influențează valorile și comportamentul.

 

Memorarea Scripturii aduce Biblia în experiența noastră zilnică. Mai mult, ne ajută să ne închinăm lui Dumnezeu și să trăim o viață de credință conform cu Scriptura. Memorarea Scripturii cuvânt cu cuvânt este o puternică apărare împotriva înșelăciunilor și a interpretărilor false. Ea ne face în stare să putem cita Scriptura, chiar în momente în care nu o avem cu noi fizic. Acest lucru se poate dovedi o reală putere pentru bine în confruntarea cu ispita sau cu provocări ostile. Când ne amintim făgăduințele lui Dumnezeu și ne concentrăm mintea asupra Cuvântului Său și nu asupra problemelor noastre, gândul nostru se înalță la Dumnezeu, care are o mie de căi de a ne ajuta pe care noi nu le vedem.

 

5. Cum poate Cuvântul lui Dumnezeu pus în cântec să se înrădăcineze în mintea noastră?

 

Efeseni 5:19 

”19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.”

 

Coloseni 3:16

”16 Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.”

 

A cânta cuvintele din Biblie poate fi, de asemenea, un mod de a memora versetele Scripturii. Prin cântec, cuvintele Scripturii sunt memorate mai ușor. Combinarea cuvintelor Scripturii cu melodii frumoase va ancora cuvintele în gândul nostru și va fi un mod eficient de a alunga stările de neliniște. Pasajele din Scriptură puse în legătură cu melodii simple, dar armonioase, pot fi cântate și memorate cu ușurință de către copilași și adulți. Scriptura a fost o inspirație pentru numeroase oratorii cunoscute la nivel mondial, pentru simfonii și pentru alte opere muzicale care au modelat și influențat cultura creștină de-­a lungul secolelor. Compozițiile care ne înalță mintea și ne îndreaptă gândurile către Dumnezeu și Cuvântul Său sunt o binecuvântare minunată și o influență pozitivă în viața noastră.

 

„Muzica este o parte din serviciul de proslăvire a lui Dumnezeu în curțile cerești și noi ar trebui să ne străduim să ne apropiem cât mai mult cu putință, în inimile noastre, de armonia corurilor cerești.” – Ellen G. White, ”Patriarhi și profeți”, p. 594

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO