Un cântec de dragoste regal

 Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este tare ca moartea, şi gelozia este neînduplecată ca Locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. (Cântarea cântărilor 8:6)

Una dintre cele mai importante perioade ale vieții este căsătoria. Nu toți se căsătoresc, dar, pentru cei care o fac, căsătoria aduce provocări și binecuvântări speciale. Printre aceste binecuvântări se numără și minunatul dar al sexualității. Ce puternică exprimare a dragostei poate fi acest dar, la timpul potrivit și în locul potrivit!

Biblia nu este împotriva relațiilor intime, ci împotriva folosirii greșite a acestui dar minunat oferit de Creator ființelor umane.

De fapt, Cântarea cântărilor descrie relația dintre o tânără mireasă, Sulamita, și iubitul ei, care se crede a fi fost însuși împăratul Solomon. Cartea dezvăluie tainele intimității umane și satisfacțiile iubirii conjugale în cadrul căsătoriei. Deși Cântarea cântărilor a fost adesea tratată alegoric, drept un simbol al relației dintre Dumnezeu și poporul Său sau dintre Hristos și biserică, ea este, înainte de toate, un poem al dragostei care se găsește în relația atât de real umană dintre un bărbat și o femeie.

În această săptămână vom urmări căsătoria așa cum este ea înfățișată în această carte a Vechiului Testament.

11 mai – Dar ADRA (colectă)

Biblia: Iosua 10–16

  1. Ce fenomen „meteorologic” a făcut cele mai multe victime în tabăra coaliției amorite?
  2. Unde este menționat „muntele cel pleșuv”?
  3. Ce i-a cerut Acsa tatălui ei și de ce?
  4. Pe cine nu au putut izgoni fiii lui Iuda?

Istoria mântuirii, cap. 63

  1. Când va suferi Satana în cel mai înalt grad (enorm)?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO