Studiul 1

Vineri , 5 octombrie 2012

 

Biblia îşi este propriul interpret. Fiecare verset trebuie comparat cu alt verset. Cercetătorul ar trebui să se deprindă să vadă Cuvântul ca pe un întreg şi să observe legătura dintre părţile lui. Ar trebui să dobândească o cunoaştere a marii lui teme centrale, a planului iniţial al lui Dumnezeu pentru lume, a naşterii marii lupte şi a lucrării de răscumpărare. Ar trebui să înţeleagă natura celor două principii care se luptă pentru supremaţie şi să înveţe să le identifice lucrarea de la rapoartele istoriei şi profeţiei şi până la marele final. Ar trebui să vadă cum această luptă pătrunde în toate aspectele experienţei omeneşti; cum el însuşi manifestă prin fiecare faptă a sa unul dintre cele două motive antagoniste; şi cum, fie că vrea sau nu, hotărăşte chiar acum de care parte a controversei va fi găsit.” (Ellen G. White, Educaţie, pag. 190)

Întrebări pentru discuţie

1. În citatul de mai sus din cartea Educaţie, Ellen White scrie că marea luptă pătrunde în fiecare aspect al experienţei omeneşti. Cât de adevărat s-a dovedit a fi acest lucru în experienţa ta? Perspectiva pe care o ai asupra temei marii lupte a fost pentru tine o sursă de încurajare sau o sursă de frustrare în încercarea de a face faţă vieţii într-o lume a păcatului şi a suferinţei?

2. Unii vorbesc despre „amânarea” revenirii Domnului Hristos. Dacă ne gândim la proporţiile pe care le-au luat nedreptatea şi suferinţa în lumea noastră, ni se pare că fiecare zi de viaţă pe acest pământ este mai mult decât putem suporta. Cere-le membrilor grupei să arate cum înţeleg tema marii lupte prin prisma aşa-numitei „amânări”.

3. Cât de multă încredere putem avea că lupta dintre bine şi rău va lua sfârşit? Pe ce anume îţi bazezi convingerea că răul va fi înfrânt în cele din urmă? Ce argumente ai? De exemplu, cum ne ajută profeţia din Daniel 2 să avem certitudinea că binele va învinge?

4. În cadrul grupei, prezintă răspunsul dat la întrebarea finală de la secţiunea de joi. Răspunsul acesta este deosebit de relevant, întrucât ştim cine vor fi persecutorii noştri în zilele finale. Cum ne putem asigura că suntem de partea bună?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO