1. Cum trebuie sa intelegem Matei 25,31-46, daca ne gandim la ucenicie si la lucrarea misionara personala?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Acest pasaj face parte din cuvantarea tinuta de Isus pe Muntele Maslinilor, in timpul ultimei saptamani a lucrarii Sale din Iudeea – gasim aici unele dintre ultimele cuvinte adresate ucenicilor, inainte de patimile Sale.
Acest pasaj transmite un adevar legat de misiunea ucenicilor. Isus arata clar ca misiunea unui ucenic cuprinde lucrarea pentru cei saraci, cei bolnavi, cei ce trec prin suferinta si cei care sunt in inchisoare. Manifestarea cea mai inalta a uceniciei se descopera in modul in care ii tratam pe cei din jurul nostru care sunt in nevoie.
„In felul acesta, Hristos, aflat pe Muntele Maslinilor, le-a zugravit ucenicilor scena din ziua cea mare a judecatii. El a spus ca hotararea care se va lua atunci va depinde de un singur lucru. Cand popoarele vor fi adunate inaintea Lui, vor fi acolo numai doua clase si viitorul lor in vesnicie va fi hotarat de ceea ce au facut sau au neglijat sa faca pentru El, in persoana celor saraci si suferinzi.
In ziua aceea, in loc sa prezinte marea lucrare pe care El a facut-o, dandu-Si viata pentru mantuirea oamenilor, Hristos le va arata lucrarea plina de credinta pe care au facut-o ei pentru El.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 637
Scriptura arata clar, in numeroase locuri, ca mantuirea nu se castiga prin faptele noastre, ci vine doar prin harul lui Dumnezeu. Si atunci, cum intelegem ce spune Isus in pasajul acesta? In timp ce cauti raspuns la aceasta intrebare, aminteste-ti ca un adevarat ucenic este cineva care s-a predat pe deplin lui Isus si care cere in dreptul lui „marea lucrare pe care El a facut-o, dandu-Şi viata pentru mantuirea oamenilor”. Cum ne ajuta acest important adevar sa intelegem mai bine ce spune Isus aici? In definitiv, care dintre noi am putea hrani suficient de multi oameni flamanzi sau imbraca suficient de multi oameni goi, incat sa castigam mantuirea?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO