Ar trebui sa ne obisnuim cu realitatea: atata timp cat ne aflam in aceasta lume, vom avea de suferit. Biblia nu ne promite nicaieri altceva. Dimpotriva.
7. Ce ne spun urmatoarele texte in legatura cu tema in discutie? Fapte 14,22; Fil. 1,29; 2 Tim. 3,12.
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Si totusi, atunci cand trecem prin suferinte nu trebuie sa uitam doua lucruri: In primul rand, Hristos, Domnul nostru, a suferit mai mult decat ar putea suferi vreodata oricare dintre noi. La cruce, „El suferintele noastre le-a purtat si durerile noastre le-a luat asupra Lui” (Is. 53,4); ceea ce noi cunoastem doar la nivel individual, El a suferit pentru noi toti. El, care era fara pacat, S-a facut „pacat pentru noi, ca noi…” (2 Cor. 5,21), suferind intr-un mod pe care noi, ca fiinte pacatoase, nu ni-l putem imagina. In al doilea rand, atunci cand suferim, noi trebuie sa ne gandim la rezultatele suferintei Domnului Hristos, adica la fagaduintele care ne-au fost facute in virtutea a ceea ce a facut El pentru noi.
8. Citeste Ioan 10,28; Romani 6,23; Tit 1,2 si 1 Ioan 2,25. Ce ne este fagaduit in aceste pasaje?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Oricat de mult am suferi aici, datorita lui Isus, datorita faptului ca El a suferit pedeapsa pacatelor noastre, datorita vestii bune a Evangheliei – ca, prin credinta putem fi facuti desavarsiti in Isus chiar acum – avem fagaduinta vietii vesnice. Avem fagaduinta ca, datorita lucrarii lui Hristos pentru noi, datorita desavarsirii vietii Lui pe acest pamant si a jertfei Sale,
existenta noastra aici, desi plina de durere, de dezamagiri si de pierderi, nu este mai mult decat o clipa, o strafulgerare care doar a aparut si dispare indata, in comparatie cu vesnicia care ne asteapta – o vesnicie petrecuta intr-un cer nou si pe un pamant nou, fara pacat, fara suferinta si fara moarte. Si toate acestea ne sunt fagaduite si facute sigure doar datorita lui Hristos si faptului ca El a trecut prin cuptorul incercarilor pentru noi. Astfel, intr-o zi care va veni curand, El „va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora” (Is. 53,11).

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO