3. Citeste Mat. 12,22-24; Luca 4,21-30 si Ioan 8,58.59, avand permanent in minte natura divina a lui Isus, Creatorul cerului si al pamantului, si faptul ca El venise sa Se aduca pe Sine ca jertfa pentru pacatele intregii lumi. Cum ne ajuta aceste texte sa intelegem suferintele cu care S-a confruntat Isus aici pe pamant?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Fie ca era vorba de conducatori sau de oameni obisnuiti, viata, faptele si invataturile lui Isus au fost in mod constant gresit intelese, lucru care a condus la respingere si la ura din partea acelora pe care venise sa-i mantuiasca. Intr-un anumit sens, aceasta trebuie sa fie asemenea situatiei in care un copil neascultator are nevoie de ajutor si, cu toate ca parintele doreste sa faca totul pentru el, copilul refuza, nesocoteste si batjocoreste probabil singura persoana care ar putea sa-l salveze de la o ruina completa. Cu aceasta S-a confruntat Isus aici pe pamant. Cat de dureros trebuie sa fi fost pentru El!
4. Ce ne spune Matei 23,37 cu privire la ce a simtit Domnul Hristos cand oamenii L-au respins? Se autocompatimea Isus (asa cum facem noi adesea, cand ne confruntam cu respingerea) sau motivul intristarii Sale era altul? Care?
______________________________________________________________
Toti am simtit durerea respingerii si poate ca aceasta se asemana cumva cu durerea pe care a simtit-o Domnul Hristos, in sensul ca era o durere neegoista: am suferit nu pentru ca eram respinsi, ci pentru ceea ce avea sa insemne acea respingere pentru cel care ne respingea (poate cineva la care tineam si care a refuzat sa accepte mantuirea in Hristos). Imagineaza-ti insa ce trebuie sa fi simtit Isus, care era pe deplin constient de ceea ce avea sa indure pentru a-i mantui pe acei oameni si, in acelasi timp, de consecintele pe care avea sa le aiba faptul ca Il respingeau. „Din cauza neprihanirii Sale a simtit El [Hristos] atat de puternic atacurile lui Satana.” – Ellen G. White, Selected Messages, vol. 3, pag. 129
Ce poti invata de la Domnul Hristos, care sa te ajute sa suporti mai bine durerea respingerii? Ce iti arata acest exemplu? Cum il poti aplica in viata ta?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO