ALEGE-ȚI ÎNSOȚITORUL POTRIVIT!


Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeți pe el!», când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga.
Isaia 30:21

Ascultă ediția audio aici.

Bunicul meu, care este un om bun, un creștin devotat și un exemplu bun de urmat, atât în viața de zi cu zi, cât și în viața de creștin, din cauza expunerii îndelungate la zgomot, în timpul anilor de lucru, încetul cu încetul a început să își piardă auzul, ajungând în situația în care conversația cu dumnealui a devenit dificilă.

Discutând adeseori cu el, mi-am dat seama cât îi este de dificil să mă înțeleagă și uneori cât de ușor înțelege cu totul altceva decât ceea ce-i spun eu.

Vorbind pe plan spiritual, exact așa este și în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi; suntem permanent expuși la „cel mai mare factor de risc” – Satana, care la fiecare pas încearcă prin fel și fel de mijloace să ne tulbure auzul, astfel încât să nu ne mai fie clare îndrumările Tatălui nostru ceresc și să nu le mai auzim. Din momentul în care nu mai auzim clar, nu distingem și nu înțelegem glasul Mântuitorului nostru, este foarte ușor să înțelegem altceva sau să interpretăm diferit ceea ce auzim și, ca urmare, să ne abatem de la drumul indicat de El.

Există însă o veste bună! Putem preveni aceste „boli spirituale” pentru că în fiecare zi putem să ne alegem „Protectorul”, care are marea putere de a ne feri de orice boală, iar dacă cumva suntem deja afectați de anumite boli, El are puterea de a le trata și vindeca.

Cu toții suntem doar niște călători pe acest pământ, cu dorința arzătoare de a moșteni veșnicia, iar în călătoria noastră de zi cu zi, ne confruntăm cu nenumărate ispite, încercări și probleme, care vin de la cel rău, care dorește să ne devieze de pe drumul cel bun, dar noi avem privilegiul de a ne alege zi de zi Însoțitorul.

Vă provoc ca în această zi, și nu numai, să ne protejăm urechile, mintea, sufletul, atât fizic, cât și spiritual, alegându-L pe El ca Protector și Îndrumător pentru fiecare zi, astfel încât să nu „surzim” și să avem o ureche absolută în a-L auzi pe El și îndrumările Lui.

 

autor: Albert Erhárd Timót

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO