Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!
Psalmii 34:8

Ascultă ediția audio aici.

„Nu gust, nu îmi place cum arată fructul acesta, meniul acesta, salata aceasta de legume și multe altele.” De câte ori nu ai făcut o asemenea remarcă sau măcar o dată ai auzit-o din gura unui prieten sau din partea cuiva apropiat?

Cu aproape douăzeci de ani în urmă, am fost rugată să gust o pastă verde, simplă la prima vedere, dar nu foarte atractivă. Era pasta de avocado.

Am acceptat și am încercat-o datorită compoziției sale nutriționale și pro­prietăților sale benefice organismului. Ulterior am aflat că această pastă este recomandată și pentru reducerea riscului cardiovascular, contribuie la prevenția bolilor cronice, poate ajuta la managementul greutății corporale și susține funcția vizuală etc.

De-a lungul timpului, nu aș fi beneficiat de toate acestea dacă atunci doar aș fi privit și nu aș fi îndrăznit să gust.

Tot așa este și în relația cu Dumnezeu. Cum poți spune cum este El dacă nu ai ales să-L cunoști și nu ai gustat părtășia relației cu El? Citind Biblia, noi putem gusta și ne putem minuna de bunătatea, credincioșia, blândețea și sacrificiul suprem pe care l-a făcut pentru fiecare dintre noi.

Uimiți fiind de frumusețea caracterului Său, ne vom dori în fiecare zi tot ce e nobil, frumos și curat și vom îndemna și pe alții să guste cât de bun este Domnul.

„Cei care au gustat iubirea lui Hristos ar trebui să-și pună la lucru puterile pentru a fi sociabili, căci în acest fel ei pot câștiga suflete pentru Mântuitorul. Domnul Hristos nu trebuie să stea ascuns în inima lor, închis ca o comoară la care se râvnește, sacră și dulce, de care să se bucure doar ei; iar dragostea lui Hristos nu trebuie manifestată numai față de cine avem noi plăcere” (Căminul adventist, p. 457).

Gustă astăzi un aliment care nu este atractiv vizual, dar este sănătos!

 

autor: Anișoara Vasilache

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO