Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă.
Psalmii 23:1,2

Ascultă ediția audio aici.

„Pe pământ, viața Mântuitorului era o viață de comuniune cu natura și cu Dumnezeu. În această comuniune, El ne-a descoperit secretul unei vieți puternice” (Divina vindecare, p. 35).

„Creatorul a ales pentru primii noștri părinți me­diul cel mai potrivit pentru menținerea sănătății și pentru fericirea lor. El nu i-a pus într-un palat, nu i-a în­conjurat cu podoabe artificiale și obiecte de lux, după care atât de mulți aleargă astăzi să le obțină. I-a pus însă în contact direct cu natura și în strânsă comuniune cu ființele sfinte ale cerului” (Divina vindecare, p. 220).

„În natură, se poate găsi întotdeauna ceva care să distragă atenția celor bolnavi de la ei înșiși și să le îndrepte gândurile către Dumnezeu. Înconjurați fiind de lucrările Sale minunate, mințile lor sunt înălțate de lângă lucrurile care se văd către lucrurile care nu se văd. Frumusețea naturii îi face să se gândească la căminul ceresc, unde nu va exista nimic care să umbrească frumusețea, nimic care să întineze sau să distrugă, nimic care să provoace boala sau moartea” (Divina vindecare, p. 223).

„Toți cei care sunt învățați de Dumnezeu au nevoie de ora liniștită de comuniune cu ei înșiși, cu natura și cu Dumnezeu. În ei trebuie să fie descoperită o viață care nu este în armonie cu lumea, cu obiceiurile sau cu practicile ei; și ei au nevoie de o experiență personală în obținerea unei cunoașteri a voinței lui Dumnezeu. Trebuie să-L auzim în mod individual adresându-Se inimii. Când orice zgomot este adus la tăcere și așteptăm în liniște înaintea Sa, tăcerea sufletului scoate și mai mult în evidență glasul lui Dumnezeu. El ne poruncește: «Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu» (Psalmii 46:10). În felul acesta se face pregătirea pentru orice lucrare eficientă pentru Dumnezeu. În mijlocul agitației și al îngrijorărilor zilnice, cel care este revigorat astfel va fi învăluit de o atmosferă de lumină și pace. El va primi o nouă doză de forță fizică și mintală. Viața sa va răspândi un miros plăcut și va evidenția o putere divină, care va ajunge la inimile oamenilor” (Divina vindecare, p. 39).

 

autor: Ellen G. White

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO