Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos.
Galateni 6:2

Ascultă ediția audio aici.

Mă străduiam să părăsesc curtea foarte aglomerată a unei instituții publice, iar mașinile parcate anapoda făceau imposibilă vizibilitatea. Și, în timp ce lăsam mașina să înainteze câte puțin, din stânga a venit un tânăr cu viteză, alegându-se cu o pată neagră de 2-3 centimetri pătrați pe una din proeminențele aripii din spate. Am coborât, a coborât și el foarte nervos și am auzit o grămadă de cuvinte jignitoare, cum rar poți să auzi. Am așteptat îndelung să termine și, pentru că a văzut că eram încă liniștit, a întrebat ce lucrez. Când i-am spus că sunt pastor, a venit momentul să mă mir eu de schimbarea de atitudine.

– Domnule, vă rog să mă iertați, dar vă rog mult să mă iertați, vă rog frumos!

Nu știa ce cuvinte să mai folosească pentru a primi asigurarea că am trecut peste atitudinea lui nepoliticoasă.

L-am întrebat și eu ce lucrează și care este necazul pe care îl are de e așa de supărat. Era director economic al unei firme comerciale. Iar despre necaz, ce credeți că mi-a spus?

– Vă rog să mă înțelegeți, sunt prieten cu o fată de trei ani de zile și nu îmi zice dacă vrea sau nu să se căsătorească cu mine. Nu ați vrea să vorbiți și dumneavoastră cu ea?

Desigur! Și chiar am făcut-o cu plăcere. Din toate lucrurile simpatice, de suflet care au mai avut loc, n-am să mai amintesc decât că totul s-a terminat cu… sfaturi premaritale, cu o nuntă frumoasă și cu liniște!

Îmi amintesc uneori cu emoție și bucurie de povestea asta interesantă, dar în același timp, mă gândesc la ocazii când trecem pe lângă semenii noștri cu frământările lor, care îi fac de multe ori irascibili sau respingători.

Este Anul Sănătății, când, în mod special, ar trebui să ne gândim la oameni, la sănătatea lor fizică, mintală, emoțională și spirituală. Este foarte important ce mănâncă oamenii, dar la fel de important este și ce îi mănâncă! Aici Mântuitorul ne este exemplul desăvârșit: „A mers din casă în casă vindecând bolnavii, mângâindu-i pe cei triști, alinându-i pe suferinzi și proclamând pacea celor nefericiți” (Slujitorii Evangheliei, p. 188).

Caută astăzi un suflet deznădăjduit și fă-i viața un pic mai ușoară! Este religia practică!

 

autor: Constantin Iosub

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO