Dacă nimicește cineva templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt, și așa sunteți voi.
1 Corinteni 3:17

Ascultă ediția audio aici.

Cuvântul inspirat ne sfătuiește: „Hotărăște-te să spui neclintit: Voi consacra timpul și gândurile mele pentru a-L putea sluji pe Dumnezeu. Voi închide ochii față de lucrurile stricate și păcătoase. Urechile mele aparțin Domnului, și nu vor da ascultare argumentelor subtile ale vrăjmașului. Vocea mea nu va fi nicidecum supusă unei voințe care nu este sub influența Duhului lui Dumnezeu. Trupul meu este templul Duhului Sfânt și fiecare fărâmă de putere ce aparține ființei mele va fi consacrată unor scopuri demne” (Căminul adventist, p. 409).

Ca viața noastră să fie sfințită de prezența lui Dumnezeu, este nevoie de conformare față de principiile divine care guvernează ființa noastră.

Un medic este vizitat de un bun prieten din copilărie, pastor al Evangheliei, pentru a-i cere ajutor.

– Prietene, te rog foarte mult să mă ajuți. Tu știi că eu sunt foarte devotat lui Dumnezeu, călătoresc mult pentru a predica Evanghelia și trebuie să fac față la multe alte programe ale bisericii. Deseori mănânc doar o dată pe zi, nu apuc să dorm decât trei, patru ore pe noapte, iar acum mă simt foarte obosit și lipsit de energie. Ajută-mă, te rog!

– Bine. Să scriem remediul pentru problemele tale. Ai nevoie de cel puțin șase ore de somn pe noapte și nu uita că orele de până în miezul nopții sunt cele mai calitative. Cel puțin două mese pe zi și masa de dimineață să fie cea mai consistentă. Apoi…

– Stai puțin. Nu ai cumva o pastilă?

Mulți sunt cei care doresc o pastilă magică, un lucru care să le rezolve toate efectele călcărilor de lege, în loc să schimbe stilul de viață, punându-se de acord cu voința lui Dumnezeu. Ascultarea de legile divine e o datorie personală, fiind conștienți că urmează să răspundem înaintea lui Dumnezeu pentru toate obiceiurile și deprinderile noastre. De aceea, e foarte important cum voi trata eu, care pretind că sunt creștin, locuința pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Îmi voi păstra corpul ca un templu în care să locuiască Duhul Sfânt sau am să mă sacrific practicilor lumii?

Schimbă azi măcar unul din obiceiurile tale greșite.

 

autor: Ion Pop

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO