Doamne, călăuzește-mă pe calea plăcută Ție, din pricina vrăjmașilor mei! Netezește calea Ta sub pașii mei.
Psalmii 5:8 

Ascultă ediția audio aici.

Aveam doar 14 ani împliniți când primele zile frumoase de vacanță de vară mi-au adus vestea bună că am fost admisă, greu la vremea aceea, la Liceul Sanitar. Începeam să simt gustul dulce al reușitei în viață după ce am mers la examen pregătită, dar cu o imagine deformată despre mine și cerințe: ca fiind un concurs de olimpici, fără să cunosc ce șanse reale existau.

Într-una din zilele acelea de vacanță am avut un vis care m-a impresionat. Nu era un vis trecător care vine „din mulțimea grijilorˮ.

Tabloul era impresionant pentru oricine: mă aflam pe o mică platformă înaltă, mai înaltă decât un gard obișnuit de doi metri înălțime, și priveam cu uimire ceea ce mișca pe suprafața terestră. Peisajul pitoresc îmi era cunoscut ca fiind zona mea natală, dar dinspre dealurile, munții și văile apropiate, împrospătate de lumina dimineții, coborau, îndreptându-se către platforma aceea pe care mă găseam, o mulțime nenumărată haotică de animale sălbatice, de tipul lupilor suri, și animale domestice, de tipul câinilor mari și mici. Nu scoteau niciun sunet, parcă erau muți, dar erau furioși.

La relatarea visului acestuia mamei mele, ea a rămas puțin gânditoare, apoi, cu înțelepciunea ei de mamă protectoare, a venit aproape de mine, spunându-mi că nu trebuie să mă surprindă acest vis, dar trebuie să țin cont de ceea ce Domnul vrea să îmi transmită pe această cale. Mulțimea jivinelor poate reprezenta mulțimea celor ce vor încerca să mă împiedice și dezamăgească în devenirea mea în viață, dar faptul că nu eram în pericol la nivelul acestor ființe ar fi vrut să spună că, atâta vreme cât îmi voi pune nădejdea în adevăratul Adăpost, care este Dumnezeu, cu lumina Lui, și a adevăratei științe descoperite, voi fi protejată de mânia celui care răcnește ca un leu.

Cu această nădejde am plecat în lumea ce părea intangibilă, în care Dumnezeu mi-a deschis uși pe care nici nu speram să pot să le depășesc. Iată o cale de împlinire a textului din Ioel 2:28: „Tinerii voștri vor avea vedenii.”

 

autor: Adriana Dinu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO