V-am spus: „Voi le veți stăpâni țara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o țară în care curge lapte și miere.”
Leviticul 20:24

Ascultă ediția audio aici.

Țara Canaanului a fost promisă lui Avraam: „țara aceasta o voi da seminței tale” (Geneza 12:7), apoi făgăduința a fost repetă și urmașilor lui Iacov: „M-am coborât ca să-l izbăvesc din mâna egiptenilor și să-l scot din țara aceasta și să-l duc… într-o țară unde curge lapte și miere” (Exodul 3:8). Expresia „să-l scot” poate fi tradusă, din ebraică, și cu termenul „să-l aduc sus”. Expresia este corectă, deoarece Palestina este așezată la un nivel mai înalt decât Egiptul, iar scriitorii Bibliei indică mereu diferența de înălțime: „Avram s-a coborât în Egipt…” (Geneza 12:10). Mai mult chiar, expresia poartă în ea speranța adunată a tuturor credincioșilor de a ajunge, într-o zi, pe „muntele Tău cel sfânt” (Psalmii 15:1). În Psalmii 24:3, David se întreabă: „Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la locul Lui cel Sfânt?”

Petru, pe Muntele Schimbării la Față, pregustă pentru doar câteva clipe atmosfera acelei patrii mult așteptate, unde prezența divină se dăruiește bogat copiilor Săi; de aceea, declară cu mult dor: „Doamne, este bine să fim aici!” (Matei 17:4).

Dorul de o patrie mai bună nu este doar năzuința omului. În natură, descoperim o similitudine impresionantă: gândiți-vă la stolul de păsări ce se pregătește să scruteze zarea în căutarea țărilor calde. Nimeni nu le poate opri din acest drum! Oare cine le cheamă într-acolo? Cine le indică drumul spre înalt? De unde atâta putere și curaj de a zbura zile și nopți, neobosite, spre acele tărâmuri? Ele știu că acel loc există, de aceea luptă din răsputeri să ajungă acolo!

Și noi am primit această asigurare: „Dumnezeu ne-a dat privilegiul de a deveni părtași cu Hristos în suferințele Sale aici, și a prevăzut ca noi să avem o moștenire pe Noul Pământ” (Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p. 221). Aceasta este temelia credinței noastre! Această speranță va aduce sănătate inimii și minții noastre!

Ridică-ți și astăzi privirea spre cer! Crede din toată inima ta că în curând vei ajunge acasă! Nu lăsa niciodată ca acest gând să te părăsească, nici măcar pentru o singură clipă!

 

autor: Carmen Azamfirei-Tilihoi

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO