Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi.
Coloseni 3:13

Ascultă ediția audio aici.

Este cu adevărat un test al răbdării și al credinței, implicit, să colaborezi cu persoane total diferite felului tău de a fi. Și cred că fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat în viață cu o astfel de situație, când efectiv a fost nevoit să treacă cu vederea anumite aspecte, doar de dragul păcii și al armoniei. Doar că devine foarte simplu să procedezi așa când factorul perturbator este prezent în viața ta pentru scurt timp (cineva ți-o ia înainte la supermarket, făcând abstracție totală de prezența unui șir numeros de persoane care își așteaptă civilizat rândul), dar devine o adevărată lecție a credinței când trebuie să lucrezi poate zilnic cu acel coleg neplăcut, care mereu încearcă să te provoace și care parcă zilnic înainte de a pleca spre serviciu face o recapitulare a roadelor Duhului, testându-ți îndelunga răbdare cu orice preț și în orice mod. Și cu toate acestea, Mântuitorul ne transmite prin Ellen White, în cartea Divina vindecare, că „urmașii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii; dar Dumnezeu nu-i îndeamnă să facă un efort de a străluci. El nu aprobă nicio străduință a mulțumirii de sine de a etala o bunătate infatuată. El dorește ca sufletele lor să fie umplute cu principiile cerului; atunci, venind în contact cu lumea, ei vor da pe față lumina care este în ei. Fidelitatea lor statornică în fiecare faptă a vieții va fi un mijloc de iluminare” (p. 36).

Așa că îți doresc ca astăzi, atunci când vei fi provocat de către cineva din preajma ta să îți faci dreptate în stilul pur, dar firesc, omenesc, să îți reamintești că Dumnezeu cere de la tine să nu te lași biruit de rău, ci să biruiești răul prin bine (Romani 12:21). Poate nu vei observa neapărat o schimbare a situației, însă garantat tu vei fi împăcat în sufletul tău că ai dat pe față lumina Domnului Isus Hristos.

Luminează frumos universul din jurul tău!

 

autor: Brîndușa Petcariu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO