ÎNCREDEREA ÎN PROMISIUNEA DIVINĂ


De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.
Romani 8:28

Ascultă ediția audio aici.

Descurajarea poate fi o experiență dureroasă și dezorientantă pentru orice ființă umană, iar lipsa de răspuns la rugăciune poate fi una dintre principalele cauze ale acestei stări. Atunci când nu primești un răspuns sau o intervenție divină, te poți simți respins sau ignorat. Acest sentiment poate fi cu atât mai puternic când rugăciunile se referă la situații critice, cum ar fi boala fizică, pierderea persoanelor dragi sau suferința. În astfel de momente, oamenii pot deveni anxioși sau supărați, corpul lor eliberând hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care pot afecta funcționarea sistemului digestiv. Mai precis stresul poate duce la creșterea secreției de acid gastric și poate afecta motilitatea tractului gastrointestinal, ceea ce poate agrava simptomele gastritei. Pe de altă parte, gastrita cronică poate duce la stres psihologic, prin faptul că simptomele frecvente, precum dureri de stomac, greață sau arsuri, pot afecta calitatea vieții și starea de spirit a unei persoane, astfel formându-se un cerc vicios.

Am trăit momente de dezamăgire în care un răspuns din partea Tatălui reprezenta ultima mea speranță și de acesta depindea credința că Dumnezeu există, mă aude și îmi răspunde. Poate că nici nu meritam acest răspuns, mă simțeam insignifiantă ca un Dumnezeu atât de mare să asculte și să răspundă rugăminților mele. Dar să știți că rugându-mă și învățând răbdarea, răspunsul lui Dumnezeu nu a întârziat să apară.

Nu înceta să crezi în El. Oricât ai fi de istovit, adună-ți părțile din tine rămase fără a te tângui de jale, fără a te târî în genunchi în fața vieții, nu lăsa nefericirea să-ți fie rânduire, nu uita lecția răbdării și promisiunea lui Dumnezeu că toate lucrurile pe care le trăiești nu sunt la întâmplare, ci „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”.

 

autor: Lavinia-Silviana Miclea

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO