Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.
Filipeni 4:8

Ascultă ediția audio aici.

În versetul de astăzi, apostolul Pavel face o listă destul de vastă a elementelor care ar trebui să definească un creștin. Vreau însă să ne oprim asupra unei singure direcții și să întrebăm asemenea lui Pilat: Ce este adevărul?

În era noastră, sursele de informare sunt tot mai multe, iar numărul lor a crescut proporțional cu dezvoltarea tehnologiei și a mijloacelor de comunicare. Oricine, oricând, poate să transmită orice mesaj dorește. Însă multitudinea de date ne face uneori să suferim de strabism ideologic. Afirmăm că ne identificăm cu un set de convingeri, însă prin comportament și alegeri, dăm credit altor credințe.

De exemplu, inspirată de Dumnezeu, Ellen White spune despre cafea că este otravă pentru sistemul nervos (vezi Îndrumarea copilului, p. 403). De cealaltă parte, cercetătorii concluzionează despre aceeași băutură că are efecte protectoare asupra creierului (Carneiro, S., Trends in Food Science & Technology, pp. 167–179). În această situație, de ce parte să te așezi? Contextul social pare și el că favorizează o anumită direcție. Până la urmă, cum poți să treci o gardă, să împărtășești impresii cu prietenii sau să faci o călătorie lungă fără o cafea, nu-i așa?

Hotărârile n-ar trebui să fie atât de dificile, cât timp ne-am definit ierarhia surselor de autoritate. Dacă așezăm în capul listei Cuvântul lui Dumnezeu și învățăturile pe care le-am primit prin Spiritul Profetic, atunci lucrurile ar trebui să fie clare. Orice ar spune un om, oricât de înaltă este poziția lui profesională, oricâte studii ar fi făcut, întotdeauna descoperirile trebuie subordonate voii lui Dumnezeu descoperite față de noi. Este nevoie de multă umilință să urmez îndrumările Sale cât timp ele contrazic cercetările științifice! Cu toate acestea, numai ascultarea poate să aducă binecuvântare.

Pentru tine cine definește adevărul? Cere-I Duhului Său să alinieze orice credință și dorință Cuvântului Său sigur!

 

autor: Loredana Catrinescu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO