Cei săraci vor mânca și se vor sătura, cei ce caută pe Domnul Îl vor lăuda: veselă să vă fie inima pe vecie!
Psalmii 22:26

Ascultă ediția audio aici.

E dimineață. Te-ai trezit. Ai tras draperiile. Ai deschis geamul. Inspiri adânc aerul proaspăt de dimineață.

Dumnezeu este bun, ți-a mai dăruit o zi. O zi în care să te poți bucura de minunile Lui, de minunile pe care le-a făcut în viața ta.

Te așezi pe pat și citești devoționalul de astăzi, care îți spune:

Cei săraci vor mânca și se vor sătura – noi, oamenii, ființe create de atotputernicul Dumnezeu, suntem săraci fără Creatorul nostru și vom muri înfometați dacă nu mâncăm din Cuvântul Lui. Viața noastră fără Cuvântul lui Dumnezeu nu are sens, nu are scop, nu are speranță, așa că te îndemn ca în fiecare zi să te hrănești din Cuvântul Lui. Să deschizi Biblia și să asculți ceea ce Dumnezeu vrea să îți spună. Făcând astfel, vei mânca și te vei sătura.

Cei ce caută pe Domnul Îl vor lăuda – cei ce caută pe Domnul sunt conștienți de măreția Lui, de bunătatea Lui, de atotputernicia Lui și nu pot să facă altceva decât să Îl laude și să Îi aducă mulțumiri, așa că te îndemn ca și în această dimineață să Îl cauți pe Dumnezeu și să Îi aduci laudă.

Veselă să vă fie inima pe vecie! – cei ce au mâncat din Cuvântul Lui s-au săturat. Cei care L-au căutat au conștientizat cine este Dumnezeu cu adevărat și I-au dat slavă, de aceea inima lor este veselă. Așa că te îndemn să faci toate aceste lucruri în fiecare zi până la sfârșitul timpului, ca să rămâi cu inima veselă pe vecie.

Închizi devoționalul. Te așezi pe genunchi și Îi spui lui Dumnezeu: Îți mulțu­mesc că m-ai creat în chip minunat și că îmi dai oportunitatea zi după zi să Te caut, să Te slăvesc. Te rog să mă ajuți să nu mă depărtez de Tine!

Înveseliți-vă în felul acesta inimile zi de zi până ce Domnul va veni!

 

autor: Paula Bălan

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO