Pune-ți pe inimă aceste lucruri, îndeletnicește-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toți!
1 Timotei 4:15

Ascultă ediția audio aici.

Poate cineva se întreabă: Cum mă pot ajuta în mod concret învățăturile cuprinse în reforma sănătății? Personal, am înțeles aceste învățături doar după ce am început să le aplic și, interesant, au apărut rezultate benefice nu doar în planul sănătății, ci mai ales în plan spiritual. Mă voi referi doar la câteva:

Atunci când ai un program regulat de masă, de băut apă, pentru mișcare fizică, pentru odihnă, întreaga viață se reglează. Ordinea își face loc în viața ta și vei avea mai mult timp pentru cele spirituale.

Așa cum mă deprind zilnic să respir profund aer curat, la fel mă deprind și cu rugăciunea.

Alimentația corectă, conform sfatului divin, mă învață că trebuie să îmi hrănesc și sufletul din Cuvântul Său cu tot atâta atenție.

Apa dătătoare de viață mă conștientizează că am la fel de mare nevoie de apa vieții pentru mântuire.

Activitatea fizică regulată va face din mine o persoană activă nu doar pe plan fizic, ci și spiritual, activându-mi resurse nebănuite pentru viața spirituală.

Odihna regulată mă va face să tânjesc și după odihna pentru suflet, prin comuniunea cu Hristos.

Petrecerea de timp suficient zilnic afară, la lumina soarelui, mă va face să petrec în fiecare zi suficient timp în lumina Soarelui Neprihănirii.

Temperanța, adică înfrânarea de la cele rele și moderația în cele bune, îmi va binecuvânta viața cu virtutea prețioasă a stăpânirii de sine. Exercițiul zilnic de înfrânare de la a consuma alimente dăunătoare, de exemplu, va constitui un exercițiu nespus de prețios pentru înfrânarea de a păcătui.

Scopul final al reformei sănătății? Având un corp sănătos, avem și o minte sănătoasă, prin care să percepem clar adevărul în aceste vremuri atât de confuze. Sănătoși fiind, Îi putem aduce o slujire eficientă. Pe scurt: să putem fi biruitori prin El, spre slava Lui.

 

autor: Elena Pridie

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO