Fiindcă Mă iubește – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.
Psalmii 91:14,15

Ascultă ediția audio aici.

Cuvintele inspirate ale psalmistului ne arată că Dumnezeu nu este părtinitor în împărtășirea iubirii Sale și nu condiționează ajutorul pe care îl dă copiilor Săi, ci doar acordă o atenție deosebită celor care Îl iubesc, presupunând o legătură cu Dumnezeu și o cunoaștere a Lui, o încredere în puterea Numelui lui Isus Hristos, putere vindecătoare, care dă viață.

Seara mă întorsesem acasă foarte obosit, simțindu-mă la capătul puterilor din cauza suprasolicitării. Trezit destul de devreme pentru a răspunde altor solicitări, fără a ști exact de ce, I-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune să îmi arate că mă iubește și să-Și arate puterea astfel încât toți să Îl cunoască și să se încreadă în El.

Mi-am început ziua în forță, parcă uitând de provocarea pe care I-o adresasem lui Dumnezeu. Peste câteva ore însă, oprit în fața unei farmacii învecinate Spitalului Județean din Brăila, m-am simțit rău și mi-am dat seama că făcusem infarct miocardic. M-am grăbit să ajung în spital, explicând personalului medical ce mi se întâmplă. În câteva minute s-a instalat un stop cardiorespirator din care m-am trezit la șocul defibrilatorului, apoi am fost transferat de urgență cu elicopterul la București, parcurs în care mi-am amintit ce Îi cerusem lui Dumnezeu în rugăciune.

Au fost mulți cei care s-au rugat pentru salvarea mea și au recunoscut că numai Dumnezeu intervenise pentru că m-a iubit. Dumnezeu aranjase să fiu în fața spitalului, în gardă să fie un medic cardiolog, elicopterul SMURD să nu fie într-o altă misiune și în București medicii să poată pregăti intervenția până la sosirea mea acolo.

Uneori, din cauza zbuciumului vieții, uităm că avem în cer un Dumnezeu puternic, care este interesat de viețile noastre. Astăzi, adu-ți aminte că ai un Dumnezeu care te iubește, chiar dacă nu conștientizezi! Încrede-te în El fără teamă și ai grijă ce Îi ceri în rugăciune!

 

autor: Gelu-Emanuel Chiru

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO