Mai bine un prânz de verdețuri și dragoste, decât un bou îngrășat și ură.
Proverbele 15:17

Ascultă ediția audio aici.

Zi de zi avem de făcut alegeri. Și în această dimineață în fața noastră stă o alegere. Alegi să iubești sau să urăști? Alegi verdețuri sau carne? Alegi sănătate sau boală?

Dumnezeu ne-a creat să obținem performanță din cea mai bună hrană. Cercetările susțin faptul că Dumnezeu ne-a dat cel mai bun plan alimentar la Creație, în Eden. Dieta Edenului a fost bazată pe plante. Consumând mai multe fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe, vom fi mai sănătoși, mai fericiți și vom spori durata și calitatea vieții noastre. Nutriționiștii recunosc astăzi că, pentru a ne menține o sănătate bună și pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, obezitate, diabet și cancer, la baza dietei noastre ar trebui să stea o alimentație vegetariană, deoarece este un factor de prelungire a vieții. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că până la 2,7 milioane de vieți ar putea să fie salvate anual cu un consum suficient de fructe și legume.

Planul Cerului pentru tine este o viață de plenitudine fizică, mintală, emo­țională și spirituală. El ne-a adus la existență cu un scop: să ne bucurăm de viață în toată plinătatea și bogăția ei și să cunoaștem dragostea lui Dumnezeu în toată frumusețea ei! Dumnezeu a intenționat ca noi să avem viață din belșug azi, mâine și în veșnicie. Totuși, putem eșua în îndeplinirea scopului lui Dumnezeu pentru viața noastră din cauză că obiceiurile greșite din alimentație aduc asupra noastră boală și moarte prematură, deși acestea ar putea fi prevenite. Dedică-ți trupul lui Dumnezeu și alege să Îl cinstești și prin alimentele pe care le mănânci, și prin ceea ce bei.

Poți privi cu speranță înainte, spre ziua în care vei sta în jurul tronului și vei mânca împreună cu Dumnezeu la ospățul regal în Împărăția Sa.

Fiecare om este arhitectul propriului viitor. În această dimineață Dumnezeu ne invită la o viață mai sănătoasă, mai fericită, mai calitativă… la o viață la superlativ!

Ești dispus/ă să accepți chemarea Sa de a trăi cu adevărat o viață plină de iubire și de fericire?

 

autor: Cristina Dincă-Popa

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO