Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața răscumpărare pentru mulți!
Marcu 10:45

Ascultă ediția audio aici.

Era trecut de miezul nopții. Liniștea se așternuse pe holurile spitalului, lăsând să se audă doar zgomotul înăbușit al aparatelor de monitorizare. Eram într-un salon, monitorizând un pacient care tocmai se internase cu o patologie dificilă. Bietul om era cu sufletul sfâșiat de durere și trupul plin de boală. În timp ce făceam tot ce era posibil pentru omul suferind, gândul m-a purtat la textul sacru al Sfintelor Scripturi care ni-L descoperă pe Domnul Hristos: „El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui” (Isaia 53:4).

Cu mai bine de 15 ani în urmă, o fetiță de clasa a doua, când doamna învățătoare le-a cerut copiilor să-și descrie colegul de bancă, a fost descrisă ca fiind „mama tuturor răniților”. De fapt, descrierea nu era altceva decât ceea ce văzuse și învățase din cartea Biblia pentru ochișori micuți.

Astăzi, noi, cei îmbrăcați în halate albe, suntem chemați să continuăm exemplul Domnului Hristos și să fim slujitori ai suferinței umane. Trebuie să mergem la oameni bolnavi și suferinzi și să-i ajutăm pe orice cale posibilă. Aproape întotdeauna cei care au trupul bolnav au și mintea bolnavă.

Dacă tu, cel care citești aceste rânduri, te afli pe un pat de spital sau porți în trupul tău o boală care dorești să-ți fie vindecată sau măcar ameliorată, te invit acum să-ți împreunezi mâinile și să rostești o rugăciune pentru cei care slujesc la căpătâiul celor suferinzi. De asemenea, te invit să devii tu însuți un slujitor al lui Dumnezeu care să îngrijească de nevoile altora.

„Hristos încredințează urmașilor Săi o lucrare individuală – o lucrare care nu poate fi înfăptuită prin procură. Slujirea celor bolnavi și celor săraci, vestirea Evangheliei celor pierduți nu trebuie lăsate în seama comitetelor sau a organizațiilor de binefacere. Răspunderea individuală, efortul individual, sacrificiul personal – acestea sunt cerințele Evangheliei” (Divina vindecare, p. 147).

Doamne, ne rugăm ca astăzi să fim slujitorii Tăi pentru o lume bolnavă! Ajută-ne să fim niște adevărați misionari medicali!

 

autor: Rebeca Poloboc

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO