Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.
Ioan 7:37

Ascultă ediția audio aici.

Acum câteva luni, la mașină, de care sunt foarte mulțumit de altfel, a apărut un defect tare neplăcut. În depășiri uneori se oprea brusc motorul, chiar când voiam să cresc viteza. Au urmat săptămâni de tatonări. Diagnoza dădea vina pe senzori. Destui bani cheltuiți fără ca problema să se rezolve. Din nou diagnoze, bănuieli în dreptul filtrului de particule, a pompei etc. Până la urmă, după atâta necaz și bani pierduți, problema s-a rezolvat cu 50 de lei – atât a costat schimbarea filtrului de motorină! Am înțeles încă o dată că, atunci când vrei să rezolvi o problemă, este important să începi cu lucrurile și metodele simple. În sănătate este cam la fel. Dumnezeu a lăsat ca sănătatea noastră să depindă în general de niște lucruri simple, ieftine sau chiar gratuite de multe ori, care ne sunt la îndemână.

Ne aflam în nordul țării la o activitate de sănătate când, în timpul unui seminar, un domn s-a ridicat să întrebe ce poate face pentru că de ani de zile îl durea capul. Cheltuise mulți bani, în multe locuri, și problema nu se rezolvase. Cineva a avut inspirația să-l întrebe dacă bea apă. Dumnealui, patron de altfel, s-a uitat mirat și a întrebat:

– Apă? Dar apa nici în pantofi nu-i bună.

I s-a sugerat să pună apa în stomac, în cantitate suficientă și când trebuie. După un an de zile, când ne aflam în aceeași locație, omul s-a ridicat să dea o mărturie publică despre cât de ușor, la îndemână și ieftin este să îți treacă durerea de cap… bând apă! O doamnă medic în urgențe povestea că atunci când face anamneza bolnavilor diagnosticați cu insuficiență renală care depind de dializă, constată că unii au ajuns în situația aceasta din cauza hidratării necorespunzătoare. Apa este baza proceselor fizico-chimice din organism. „Este una dintre binecuvântările de căpetenie ale cerului. Folosirea corectă a acesteia aduce cu sine sănătatea” (Dietă și hrană, p. 419). Este așa de importantă, încât Mântuitorul o compara cu apa vieții. Simplu, trebuie să crezi, să bei și vei fi ajutat – fizic și spiritual! Bea astăzi suficientă apă și ajută-i și pe alții să o facă!

 

autor: Constantin Iosub

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO