Fiți răbdători în necaz.
Romani 12:12

Ascultă ediția audio aici.

Ca medic, eram tare îngrijorată, iar ca soție, nu puteam accepta. Chiar despre soțul meu este vorba? Am trudit o viață împreună, ne-am crescut cu mult drag fetele, îngrijind de ele ca de niște gingași boboci de floare. Ne imaginam anii de pensie ca fiind liniștiți și tihniți, fără presiuni și mari răspunderi, fără alergare și stres, ani în care să ne bucurăm unul de celălalt așa cum te bucuri de finalul liniștit al unei zile însorite în care și vântul s-a oprit ca să admire un splendid apus de soare. Dar pe pământul acesta nu se întâmplă lucrurile cum ni le dorim și ni le imaginăm. Doar ne-a spus Mântuitorul: „În lume veți avea necazuri”.

Și totuși, mi-am zis să mai fac o încercare. Am luat albumul cu fotografii care au imortalizat momente frumoase, amintiri tare dragi, și i l-am arătat soțului în speranța că poate asta îl va mișca și-l va face să reacționeze așa cum făcea altădată. Însă nicio reacție! Ridică neputincios din umeri pentru că nu-și mai amintește nimic. Creierul lui este afectat de o substanță vicleană (amiloidul), și amintirile sunt șterse din memoria soțului meu.

Creierul! Ce minune a realizat Creatorul! Reprezintă cca 2% din greutatea corpului și are peste 100 de miliarde de celule nervoase categorisite în mii de tipuri neuronale. La nivelul creierului un singur neuron se leagă cu până la 200.000 de alți neuroni. Ce rețea de „autostrăzi”! Ce fin sunt reglate toate mecanismele! Și ce perturbări au loc atunci când apare un foarte mic deranj!

Din nefericire, boala soțului meu avansează. Și cu toate progresele științei medicale, momentan nu se poate face mare lucru… Și atunci?

Soluția o avem în versetul pentru azi: „Fiți răbdători în necaz”.

Da, răbdare că „doar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit!”

Ați auzit de răbdarea lui Iov.

Răbdare că Domnul e aproape și va schimba trupul nostru.

autor: Liliana Pădure

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO